2026 1. kitabı
Zülfü Livaneli, “Bekle Beni” ile yalnızca bir aşk hikâyesi anlatmıyor; zamanı, ayrılığı, beklemeyi ve insanın içindeki direnci de masaya yatırıyor. Kapakta gördüğümüz trenler aslında romanın kalbini çok iyi özetliyor: Yolculuklar, vedalar, kaçırılan fırsatlar ve hep içimizde saklı duran bir “belki” umudu… Bu romanda aşk, basit bir duygu değil; insanı ayakta tutan, bazen acıtan ama yine de vazgeçilmeyen bir güç. Livaneli, karakterlerin duygularını abartmadan, süslemeye ihtiyaç duymadan, çok doğal bir yerden anlatıyor. Bu yüzden okurken “uzaktan izleyen” değil, sanki o bekleyişin içinde yaşayan biri oluyorsunuz. Romanın arka planında toplumsal ve politik dokunuşlar da hissediliyor. Ama asıl vurucu nokta şu: Beklemek sadece birini beklemek değil; bazen kendimizi, bazen gençliğimizi, bazen de kaybettiklerimizi beklemek… Dili akıcı, duygusu yoğun, etkisi ise son sayfadan sonra bile devam eden bir kitap. “Bekle Beni”, sadece bir aşk romanı arayanlara değil; insan ilişkilerini, kırılmaları, direnç göstermeyi ve umudu hissetmek isteyen herkese hitap ediyor.
Bekle BeniZülfü Livaneli · Can Yayınları · 202518,2bin okunma