Puan vermedi·184 syf.····Okunma: 11 Ocak 2026 22:26 Sevgi, bağlılık, sadakat, kader temalarının, yalnızlık, hastalık ve kayıp psikolojisinin derinlemesine işlendiği, hayatı sorgulayan kısa ama güzel bir varoluşsal roman okudum.
Bana çokça duygusal anlar yaşatırken son sayfasını okuduğumda derin bir huzur yaşayarak kapattım kitabın kapağını.
Yazarın anlaşılır, duru bir dili, merak uyandıran bir anlatımı var. Anı anlatımları, mektup paylaşımları ile sürdürülen, bugün ve geçmiş arasında geçişler ile anlatılan bir kurgu sunuyor biz okurlarına.
Kitabın akışında Tolstoy, Victor Hugo, Mevlana, Yunus Emre, Gazali 'den alıntılarla kutsal kitaplardan cümleler ile ve biraz mistik, biraz fantastik çokça da felsefik anlatımlarla karşılaşmak güzeldi.
03.17'de durmuş bir saat ve yaşadığı kayıplara rağmen hayata tutunmaya çalışan bir adam, Akif.
Henüz 14 yaşındayken anne ve babasını bir trafik kazasında kaybeden Akif 'i hayata Halim dedesi hazırlıyor. Üniversite yıllarında tanıdığı, çok sevdiği, hayatlarını birleştirme planları yaptığı Elif bir gün ansızın hayatından çekip gidiyor. Bu gidiş onda onarılması zor bir yıkım yapıyor. Yıllar sonra hayatına giren Buse ile ilişkileri de Elif'in gölgesinde devam ediyor
Akif saat üzerinde zamanın evrilerek kaderin değişebilmesi için bir mücadeleye giriyor.
Zamanlar arası fantastik geçişler yaşadığını sansa da kaderi değiştiremeyeceğini kabul ettiğinde ve bu gerçek ile yüzleştiğinde zamanı yaşamaya başlıyor.
Keyifli okumalar dilerim.