···Okunma: 11 Ocak 2026 00:00 İki kadın karakterin hikayelerini kendi cümleleriyle anlatıldığı güzel bir kitap. Selime Hanım ve Meltemin hikayelerini dinliyoruz.
Selime Hanım ; üvey anne elinde büyümüş. Kendine sorulmadan görücü usulü evlendirilmiş ve eşi Mustafa'yı çok sevmiş. Eşi de kadir kıymet bilen bir insan ve bunların 4 çocuğu oluyor Erkan, Meral, Seher ve 40 yaşındayken doğurduğu Yıldız. Güzel olan evlilikleri eşi Mustafa ölünce zor olan bir hayat. Çocuklarının her biri ayrı sıkıntı da ve anneleri de eşinin ölümüyle çok sarsılmış. Bunları Meltem'e anlatıyor.
Meltem ise annesini küçük yaştan itibaren görmemiş babası 2. Evliliğini yapmış ve üvey annesi istemediği için babaannesiyle ve dedesiyle yaşamış. Ama hep bir sıkıntı ve zorluklar içinde. Meltem'de bunları Selime hanıma anlatıyor. Hikaye çok güzel ilerliyor. Hep bir gerçek hayattan meselelere değiniyor. Tatlı, sıcacık bir roman. Okunması çok kolay ve dili damağımızda.
Meltem'in kendini arama yolunu okuyoruz romanda ve güzel tespitlerle. Çok beğendim.