Herkese selamlar
Bugun size bir oturuşta okudugum ve okurken de cok keyif aldigim #payell in #imerafera kitabinin yorumu ile geldım. Yazarin kitaplari ne okusam ikilemine düştüğüm zaman resmen kurtarıcım oluyor. Cunku şimdiye dek okuyupta sevmediğim kitabi olmadı. Bu kitapta yüzümüzü kara çıkarmadı cok şükür ve ben kah kikirdayarak kah hüzünlenerek ama en çokta aşktan eriyerek okudum.
Kizimiz Esme, basina buyruk, güçlü, kendini kimseye muhtaç hissetmeden yaşamanın keyfini bulmuş cok tatli biriydi. Onunla ilgili sanirim tek takıldığım kisim surekli maddiyattan bahsetmesiydi. Bu biraz gozume batsa da genel olarak sevdiğim kadın tipiydi. İnatçıligi açıkçası bana hic sıkıntılı gelmedi.
Oğlumuz Çakır Efe ise tam bir Karadeniz erkeğiydi. Huyundan mi suyundan mi bilinmez ama en az orası kadar İnatçı olan oydu. Resmen Esme'nin adini İnatçı diye çıkarmışlar, halbuki Cakir beyimizin yanında alakasi bile yoktu. Onun inat halleriyle yarışamazdi bana gore. Kafasında bir oturmuştu "millet ne der?" diye ve butun kitap boyunca bunun sorgulaması ile gitti. Yazar gul gibi guzeller güzeli bir kiz kendi özgür iradesi ve korkusuzlugu ile utanmadan sıkılmadan gelmis, seni beğendiğini tum dunyaya ilan etmis. Sen hala yok giyimi, yok hayat tarzı, yok çalışması. Kardeşşsss bir silkelen be kendine gel. Tamam simdi Allah var hakkını yiyemem o gururlu tavrını bir ara bir yerden çıkardın da guzel sevdin. Heh iste gormek istediğimiz haller dedik ama sen yine yaptın yapacağını. Valla yalan yok o kadar süre kiza bosuna çektirdin. O kiz ki ilk sana geldi sen hala neyin tribindesin de yine kiz gelsin diye bekliyorsun?
Çakır Efe seni cok sevdim ama cok da pataklamak istedim. O dava neydi, niyeydi arkadaşım? Reva mi kiza o yaptığın?
Kimse kusura bakmasın kitaplardaki erkek karakterleri cok sevsem de elzem bir durum olmadigi sürece ben hep kiz tarafiyimdir. Burada da Esme Team.
Go Gırl Esme.
Akıcı ve kisa sürede, yormadan okuma yapmak isterseniz kesinlikle tavsiyemdir. Tek bir cift üzerinden asla ilerlememesi, kalabalik aile ortamlarini cok keyifli bir sekilde ele almasi nedeniyle en rahat okunan kalemlerden biri olduğunu soylemeliyim. Okuyun bence.
Esme Turkiye'nin en unlu fenomenlerinden biridir. Arkadaşı Sanem ile Karadeniz'de gezi sırasındayken fotoğraf çekimi yaptığı anda kadrajina gülüşü harika bir adam takılır ve fotoğraflarını ceker. Ertesi gun yine arkadasi ile restoranda oturup sohbet ettikleri sırada buraların guzel oldugunu ama şehir insani oldugu icin yasamakta zorlanacagini söyler. Bunu duyan arka masadaki adamda sinir olur ve kizin bir Karadeniz'liye asik olmasi icin dua eder ama o kızı da görmez. O sirada Sanem'de Esme'nin fotoğraflarını orada çekerken o adamı kadraja almıştır. Esme evine donup fotoğraflara baktigi zaman aynı adamin fotoğraf karesine girdiğini görür ve bu bir işaret belki deyip adami sosyal medya hesabından paylaşır. Ertesi gun adam viral olur ama bilmedikleri sey bu adamin Ordu'nun fındık krali Çakır Efe Ataogullari oldugudur.
İmera FeraPayelll
İmera FeraPayelll · Parola Yayınları · 2025263 okunma