Puan vermedi·198 syf.····Okunma: 12 Ocak 2026 19:53 Daha önce "Şu kitaptan bir an önce kurtulayım." diye bu kadar hızlı bir okuma yapmamıştım.
Adını çok duyduğum ve çok önerildiği için beklentim de haliyle yüksekti fakat okurken Türkçe dublaj Amerikan filmi izliyor gibi hissettiğimden asla keyif alamadım. Çeviriden kaynaklı mı diye de düşündüm aslında -bazı yerlerde kelime kelime çeviri yapılmış ve anlam korunmamış gibi hissettiğim için- ama daha temel başka bir sorun vardı. Edebi zevk alamayınca konusunu da anlamadım diyeceğim ama konusu da neydi ki zaten? Aynı üç beş kelimeyle yazılmış bir kitap beni çok yordu gerçekten.
Ana karakterin aşırı umursamaz tavrı hayatta ciddiyetle baktığı bir şeyin bile olmaması ve her şeyi sürekli olarak eleştirmesi maalesef bana kendimi okuyor gibi hissettirdi. Bu da pek hoş değildi. Sevmediğim özelliklerimi üçüncü bir gözle görmek pek hoş değilmiş, maruz bıraktığım insanlar için üzüldüm. Belki de bu yüzden ekstra sevmedim kitabı. Bilemiyorum. Neyse kitabı eleştirecektim kendimi değil.
Arada doğru tespitler olsa da keyif aldığım bir okuma olmadı.