2026 1. kitabı
2026/1. Kitap Çöl Çiçeği-Warıs Dırıe Dünyaca ünlü model olan Warıs'ın hayatını anlatıyor. Somali'nin çölünde göçebe yaşayan bir ailenin kızı. Küçük yaşta sahip olduğu büyük sorumlulukları, aile ve toplum ilişkisini, kadın sünnetini ve en sonunda babasının kendisini 60 yaşında bir adamla evlendirmek istemesi sonucu evden kaçmasını konu alıyor. Bu yolculukta başına gelen kötü şeyleri, akraba evinde yaşadığı şeyler, sırf hayalleri için pes etmeyip nasıl sıfırdan zirveye çıkılır tüm detaylarıyla anlatmış. Kadın sünnetini ne zaman duysam içim ürperirdi ve Waris bu konuda gerçekten tüm detayları hem toplum gözüyle hem çocuk gözüyle hem de Batı'ya gidince yaşadığı şeylerden bahsederek detaylı şekilde anlatıyor. Sünnet yüzünden her sene hayatını kaybeden milyonların sesi olmak için BM gönüllüsü bile oluyor. Dünyada genelinde çokça ülkede konuşma yapan Waris 2016'da Sabancı Vakfı'nda da konuşma yapmış Beni etkiledi, çok keyif alarak okudum. Her kadının hayallerinin peşinden tüm gücüyle gitmesi dileğiyle..
Hayat ve İnsan
Çöl ÇiçeğiWaris Dirie · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201411,7bin okunma