Ünlü bir fizikçi Sir Claud Amory yeni ve ölümcül bir bombanın formülünü bulmuştur. Fakat aile üyelerinin formülü çalacağından şüphelendiği için ünlü dedektif Hercules Poirot'u evine davet eder. Formülü kendisinin Londra'ya götürüp bir Bakanlığa teslim etmesini ister.
Aile üyeleri ile yemek yedikten sonra kahve içip bir yandan da çalışmak için kütüphaneye odasına gittiğinde formülün çalındığını fark eder. Uşağına tüm kapıları kitlemesi emrini verir. Aile üyelerinin ve o gün evlerine gelen misafirin olduğu salona geçerek. " Formülü aldığınızı biliyorum ve birazdan ışıklar kapanacak,alan kimse masaya bıraksın der" ve beklemededir herkes. Işıklar kapanır. Hareketlilik olur ve Sir Claud acı kahveyi içtiğinden yere düşmüş ve ölmüştür. Bu olaylar yaşanırken dedektif yoldadır ve Poirot geldiğinde Sir Claud'u kimin öldürdüğünü ve formülü kimin aldığını bulmaya çalışır.Katil kardeşimi? Gelini mi? Oğlu mu? Misafir mi? Kuzen mi? Ya da başa biri mi? Katil kim ? Bu soruya cevap ararken okurken bir çırpıda bitiyor. Çünkü Agatha Chtistie sürükleyeciliği diyebilirim.