Her şey küçük bir anla başlar.
2026 2. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2026 12:44
Bir Çöküşün Öyküsünü okurken en çok beni etkileyen şey, yaşananların ne kadar tanıdık olmasıydı. Ortada büyük olaylar yok ama insanın içini kemiren düşünceler var. Ve bazen zaten insanı yıkan da tam olarak bu oluyor. Kitap, bir insanın kendi zihninde yavaş yavaş nasıl çöktüğünü anlatıyor. Her şey küçük bir anla başlıyor, sonra düşünceler büyüyor, kontrol kayboluyor. Dışarıdan bakıldığında sıradan görünen bir hayatın içinde, insanın iç dünyasında fırtınalar kopuyor. Stefan Zweig insan psikolojisini öyle iyi anlatıyor ki okurken rahatsız oluyorsun. Çünkü bu hikâye yabancı gelmiyor. “Ben olsam ne yapardım?” diye değil, “ben de böyle hissettiğim anlar yaşadım” diye düşünüyorsun. Kitabı bitirdiğimde şunu fark ettim: İnsan bazen en büyük darbeyi başkasından değil, kendi düşüncelerinden alıyor ve çöküş, çoğu zaman sessizce oluyor. Bir Çöküşün Öyküsü, kısa ama etkisi uzun süren bir kitap. Okuyup geçilmiyor, insanın içinde kalıyor. Stefan Zweig Bir Çöküşün Öyküsü Arvas
Alıntı
Bir Çöküşün ÖyküsüStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202591,9bin okunma