2025 70. kitabı
Çıplak Ceset, Celil Oker’le ve Remzi Ünal kişiliğiyle ilk kez bu betikte tanıştım. Geleneksel Türk polisiye anlatısından biraz daha farklı, yer yer güldürü, devinimi orta şekerli. . Kurgunun merkezinde emekli kaptan pilot Remzi Ünal yer alıyor. Kendisini özel dedektif işlerine adayan Remzi, Mersinli bir iş adamının Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan yeğeninin kaybolmasını araştırmak için tutulur. Bir anda kendini cin*yet, uyuşturucu, yasa dışı çekimlerin yapıldığı bir dünyada karanlık ilişkiler içinde bulur. Olaylar yalın ilerlerken ters köşelere pek yer yok. Dil yalın, anlatım açık; polisiye seven biri olarak rahatça kurguya girdim. . İpuçlarını izlerken bazen ortadan yok olmak durumunda da kalıyor Remzi. Başına iş açmamak için uğraşırken gerçekte işin iç yüzünden başka gerçekler de çıkar. Gözlem yeteneği ile bilgileri birleştirme özelliği yer yer akıcılığı sağlamış. . Kısa olması iyi olmuş. Güldürü ile gerilim arasındaki dengeyi kurmaya çalışmış yazar. Remzi Ünal kişiliği içimizden biri gibi geldi, kusursuz bir kahraman değil ama bu da onu daha gerçek kılıyor. . Buna rağmen Türk yazınında özel dedektif kişiliği yaratımı açısından önemli ve başarılı ilk adımlardan biri denebilir. Polisiye türünü sevenler için hızlı, eğlenceli ve yormadan okunan bir betik. Remzi Ünal’la tanışmak için doğru bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. . Elimde bir de "Bin Lotluk Ceset" var. Bakalım onda işler nasıl ilerleyecek. . Betikle esen kalın. #betikevi #çıplakceset #celiloker #polisiye #dedektif
Polisiye
Çıplak CesetCelil Oker · Altın Kitaplar · 2021799 okunma