···Okunma: 05 Ocak 2026 00:00 Günahın Üç Rengi, insan ruhunun derin acılarını ve toplumun görmezden geldiği sancılarını, sıradan hayatların içinde saklı gerçeklerle yüzleştiren bir eser. Budayıcıoğlu, psikiyatrist gözüyle üç ayrı yaşamı öyle içten anlatıyor ki bazen hüzün bazen dehşet hissetmeden satırlarda ilerlemek mümkün olmuyor. Kitaptaki karakterler mazoşizmin acısına sıkışmış bir genç, yakınlık arayışıyla savrulan bir patron ve üç kuşak boyunca yaralanmış kadınlar sadece hikâye değil, bizim toplumumuzun aynası gibi duruyor.
Kitap, “günah” kavramını sadece ahlâki bir yargı olarak değil, insanın kendine ve başkalarına verdiği zararların renkleri olarak ele alıyor bazen kırmızı gibi çarpıcı, bazen gri gibi bulanık, bazen de siyah gibi ağır.
Okurken sadece karakterlerin değil, kendi hayatımızdaki kırılma noktalarının da farkına varıyoruz; bazen gözyaşı, bazen sessiz bir iç çekişle sayfaları çeviriyoruz.  Günahın Üç Rengi, bitirdiğinizde sizi bırakmayan, hikâyeleriyle zihninizde yankı bulan bir roman sıradan insan hayatlarının bile ne kadar derin izler taşıdığını gösteren bir ayna.