Kitap parası vermekten iflahım kesildi
2001 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2001 00:00
Ayşe Kulin’in gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenerek yazdığı biyografik romandır. Eser, Türkiye’nin modernleşme sürecini güçlü, bağımsız ve mücadeleci bir kadın olan Aylin Devrimel’in hayatını anlatmaktadır. Aylin hayatı dolu dizgin yaşamış fakat sıradışı bir karakter. Oldukça da renkli bir aşk hayatını sunuyor kitap. Aylin’in Osmanlı’nın son döneminde köklü ve seçkin bir ailede doğmasıyla başlar. Çocukluğundan itibaren farklı kültürlerle iç içe büyüyen Aylin, zekâsı, cesareti ve özgür ruhuyla geleneksel kadın rollerine sığmaz. Eğitim hayatı ve evlilikleri boyunca yaşadığı hayal kırıklıkları, onu sürekli yeni arayışlara iter. Türkiye’de ve yurt dışında yaşar; Fransa ve Amerika’da bulunur. Özellikle Amerika’da ordu bünyesinde psikolog olarak çalışması, onun mesleki kimliğini bulmasını sağlar. Aşkları, evlilikleri, yalnızlıkları ve hayata tutunma çabası romanın duygusal yönünü oluşturuyor. Yazarın bazı kitapları kadar akıcı olmasa da okumayı düşünen arkadaşlara keyifli okumalar dilerim.
Adı: AylinAyşe Kulin · Everest Yayınları · 201922,6bin okunma
Kitaplar gerçekten çok pahalı 🫠