Puan vermedi·64 syf.····Okunma: 16 Ocak 2026 09:40 Kadın yazarları seviyorum. Edebiyata kadın eli dokununca daha bir güzelleşiyor. Fatma Aliye ‘de Salome’nin çağdaşı ve arka arkaya bu kadın dev yazarları okuyunca ruh halim düzeldi. Salome bu kitapta yolunda gitmeyen bir aşk hikayesini anlatır . Derin ve ince insan ruhu tasvirleri beni hem düşündürdü hem şaşırttı ve hem de hüzünlendirdi. ‘Brzeg karın altında bir tabut gibi duruyordu’ tasviri mesela.Eşyayı , tabiatı, görünen şeyleri tasvir etmek belki daha kolay olabilir fakat insanın iç dünyasını, insan ruhunun karanlık ,sert, yumuşak taraflarını tasvir etmek maharet gerektirir. Kitap bitmesin istedim. Gerçekten ‘kadın’ bizzat uygulayıcısı olarak edebiyata ve özellikle de şiire çok yakışıyor. Salome kendi hayatında Rilke ile tanışmış ve Rilke'nin Tolstoy ile tanışmasına vesile olmuş. Rilke gibi bir şairi etkilemiş bir kadın. Hayat hikayesini merak ettiğim için kendisiyle ilgili başka kitapları da okumaya karar verdim böylece. Kitap edebiyat zevkini yaşamak isteyen herkese tavsiye edilir elbette.