2026 23. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 12:14
Merhabalar dostlar Bugüne kadar okumadığım için esef duyduğum bir yazardan okuduğum kitapla geldim bugün. Ilk işim diğer kitaplarını da temin edip ,okumak olacak .. Bu öyle bir hikaye ki ;Türkiye den Paris e uzanıyor. Paris'te Geri Döndürme Merkezinde müdür olan Eleanor yarım kalmış bir aşkın gölgesinde yaşayan bir kadın. Tunus'lu bir arkeologla dolu dizgin yaşadığı ilişkisi Arap Baharıyla yarım kalıyor. Ortadogu ülkelerini saran devrim fırtınası, Tunusta da Yasemin Devrimi ile kendini gösterince annesi Fransız, babası Tunuslu olan Julien ,Samir ismi ağır basıp ,her seyi bırakıp Tunus a , devrime gidiyor . Eleanor un da babası Fransız asıllı degil ama o kendini tamamen bir Fransız hissediyor ve ülkesinde yaşayıp, karnını doyurup laf edenlerden nefret ediyor. Geri Döndürme Merkezinde bir adam dikkatini çekiyor. Kimseyle konuşmuyor ve hakkında hiç bir bilgi yok .Suskun-84 adını vermişler ona .Yaptığı hareketler ,gökyüzüne yazı yazıyormuş gibi işaretler çok dikkatini çekiyor ve araştırmaya başlıyor. Üstü başı döküldüğü için onu banyo yaptırırken bir muska görüyor. Muskayı açtığında içinden bir flash bellek çıkıyor ve onu açtığında Suskun-84 ün hayatı açılıyor önünde. Türk asıllı, adı Kenan.Makam Dağı eteklerinde hayali bir yer olan Arkanya'da ,köyde yaşamış. 12 Eylül Askeri darbe sonrası Dogu Anadolunun hali ,toplumsal yapı gözler önüne seriliyor. Kenan'ın hayatındaki en önemli şey kitaplar .Istanbulda çalışan ,solcu abisi Cevdet onu kütüphaneye kaydettirdikten sonra kitap lar giriyor kanına. Her şeyi yazıyor. En büyük amacı Yaşar Kemal'in rafında yanyana durabilecek bir kitap yazmak . Eleanor onu araştırdıkça, hayatını okudukça ona bağlanıyor. Iki suskun kalp ,yarım kalan hikayelerini tamamlamak için bir araya geliyor . Suskunluğu sınırsızlıga dönüştüren, olağanüstü bir hikaye . Devlet otoritesi ,göç,göçmenler, barış isteği ana temaları oluşturmuş. Kenan'ın konuştukları degil sustukları anlatıyor her şeyi. Ve sonunda yaşadığım şok .. Bu kalemden niye mahrum kalmışım niye ?Zararın neresinden dönsek kar .. Kitapla kalın dostlar. .. Onu Sevdiğim Zamanlar Kemal Varol
Onu Sevdiğim ZamanlarKemal Varol · Doğan Kitap · 20251,941 okunma
Kemal Varol "Onu Sevdiğim Zamanlar" Söyleşi Daveti Kitap Okuma Okulu olarak çok kıymetli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz! Kemal Varol, Onu Sevdiğim Zamanlar kitabı üzerine gerçekleştireceğimiz söyleşiyle 13 Şubat 2026 Cuma günü bizlerle olacak. Söyleşi boyunca kitabın dünyasına birlikte yolculuk edecek, karakterleri, duyguları ve satır aralarını konuşacağız. Ayrıca etkinliğe katılan üyelerimiz yazara soru sorma imkânı da bulacak.. 🗓 Tarih: 13 Şubat 2026 🕘 Saat: 21.00 📍 Yer: Telegram – Kitap Okuma Okulu Grubu t.me/kitapokumaokulu Bu güzel akşamda aramızda olmanız bizi çok mutlu eder..