Şiir değil, ama ne bilmiyorum
2026 3. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 19:20
Kitabı Bu Defa Prenses Kendini Kurtarıyor kitabına benzer kitaplar kısmında gördüm ve madem boşum otobüste okurum diye PDF'ini indirdim. Hepsini değil, bir kısmını otobüste okudum ve geri kalanı az önce bitirdim. Kitabı iyiki PDF olarak okumuşum. Çünkü kitap, kitaplığımda bulunduracağım bir kitap değil. Tabiri caiz ise bel altı diyebileceğimiz şiirler epey çoğunluktaydı. Birkaç resim de öyle! Yazar bize aşk hayatını anlatmakla kalmamış, çok afedersiniz seks hayatını da anlatmış diyebilirim. Bundan rahatsız oldum. Şunu da anlamıyorum, adamın kendisini aldattığını bildiği halde onla oluyor ve onu affettiğini söylüyor! Kitabın başlarında kendi anne-babasını anlattığı birkaç şiir var. Ondan sonra fiyasko! Yazım tarzı ve dili: Yer yer düz yazı tarzı yazılar da var. Çoğunluğu şiirimsi. Bu tabiri kullanıyorum çünkü karmaşık bir şey. Noktalama yok, dizeler kafasına göre sanki alt alta dizilmiş, e hâliyle de çoğunu anlamadım. Yazar kafasından geçenleri süzgeçten geçirmeden işlemiş ve bundandır ki şiir olmaktan çıkmış cümleler/kelimeler. Bir kelime yazıp altına başka kelime yazmış, noktalama yok! E biz hangi sırayla okuyacağız. Nerde duraklama yapacağız, nerenin son cümle olduğunu anlayacağız? Yazım tarzı asla Bu Defa Prenses Kendini Kurtarıyor gibi değildi, kitabı sevdiğim için Süt ve Bal'ı da severim diye düşündüm ama büyük yanılmışım. Şimdi diyeceksiniz ki niye 4 puan verdin, açıklayayım: - Kitabın başında ailesi ile ilgili olan şiirleri toplumu anlatmış. İşte anne babalar şöyle böyle gibi. - Bazı yerlerde, ki kitabın sonlarına doğru, kadınların her haliyle güzel olduğunu bize söylemiş yazar. Burda bir kadın dayanışması gördüğüm için hoşuma gitti bu kısımlar. - Sevdiğim birkaç alıntı vardı ve ben onlara saygısızlık etmek istemediğim için 1 puanı da ordan verdim. Zaten puanlama 1'den başladığı için 4 puan olmuş oluyor. Demem o ki okumayın! Ha eğer 'ben bu incelemeden sonra çok merak ettiğim için okuyacağım' diyorsanız PDF olarak okuyabilirsiniz. Diyeceklerim bu kadar. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Kitaplar yolumuzu aydınlatsın, umarım.
Süt ve BalRupi Kaur · Pegasus Yayınları · 20179,7bin okunma