2026 3. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 01:09
Kaderleri ayarlanmış evlilikler olan Gauri kadınlarınlarında İldiko'nun düğün günü ile kitabımıza başlıyoruz. Ve evet, yazarımız bu isimleri yemek yedikten sonra hazmetmeye çalışırken çıkardığı seslerden esinlenerek oluşturmuş. İldiko'nun para, toprak, şan, şöhret için evlendirilen Gauri kadınlarından farkı bir Kai ile evlenecek olması. Kai nedir derseniz, insan değil. Puahahah nasıl şaka ama? Bok gibi. Neyse... Gri tenli, sivri dişli, göz bebekleri olmayan, güneşte neredeyse kör, geceleri yaşayan, Ay'ı kendi güneşleri olarak gören yaratıklar... Mavi yerine gri Naviler diyebiliriz yani. Kailerle insanlar çocuk yapabilirler mi bilinmez ama bu evliliğin onanması için cinsellik şart. Hatta seyircili falan bir cima seramonisi Ildiko'nın dayısı tarafından istenir ama sanırız ki bu Kailer gururlu ve de onurlu yaratıklardır ki istemezler. Düğününden önce İldiko içini biraz da olsa ferahlatmak için çiçek tarhlarında gezintiye çıkar ki bir de ne görsün? Çirkin mi çirkin, korkunç mu korkunç bir Kai erkeği. Fakat artık Kailerin gelini olacağı için bağırmalı korkmalı tepkiler vermek yerine medeni ve içten davranarak bu Kai beyiyle muhabbete tutuşur. Ve birlikte aşırı eğlenirler. Bilin bakalım bu Kai beyi kimdir? Ding ding ding ding! Doğru bildiniz! Brishen, yani İldiko'nun müstakbel eşi. Yani kitabın ilk dakikalarından anlarız ki bu anlaşmalı evliliğin birbirini doğal olarak çirkinden öte bulan iki tarafı aslında ruh eşidir. Çok şaşırtıcı. Öf ben enemies to lovers falan beklemiştim ama bunlar ilk dakikadan birbirlerini sevmeye başladılar. Enter Bihter ağlaması here. Hatta bu iki kişi madem çocuğumuz olmayacak, birbirimize alışana dek cinselliği de erteleyelim diyerek şevkimi biraz daha kırdılar. Ama devam ediyorum. Bu ikisi mutlu bir şekilde evlenip Kai diyarlarına doğru at sürerken saldırıya uğrarlar. Another shocker. Bunlara saldıran kişiler de Kai ve Gaurilerin artık evlilik yoluyla müttefike dönüşmelerinden çok zarar görecek krallık Beladine'in askerleri midir adamları mıdır nedir. Standart politika zart zurt. Anlamak için 50 iq gerektiren bir politikayı ve de birbirini ölü yılan balığım ve kaynatılmış yumuşakçam diye seven iki sağlıklı kişinin ilişkisini okuyacaksam ben yeto. Bu Kailerin insanlardan çok daha kadim ve büyülü bir ırk olduğunu ama büyülerinin nesilden nesile solduğunu öğrenince beynimizde bir ışık çakıyor. Tabii ki de bu ikisinin olması imkansız görünen çocuğu doğacak ve hepsinden de üstün bir Kai olacak. Rez aldım bekliyorum. Bu arada taht sırasında sekizinci falan olan Brishen'in da tahta oturacağını rezlerimin arasına ekliyorum. Günler geçiyor, sayfalar ilerliyor ama hiçbir şey olmuyor sevgili arkadaşlar. Brishen ve Ildiko kendi istekleriyle aynı yatakta uyumalarına, birbirlerini sevmelerine, her an ellerini öpmelerine, suratlarını okşamalarına rağmen evliliklerinin üçüncü ayına kadar sevişmiyorlar. Slow burn böyle bir şey değil aq. Zaten ilk sayfada birbirlerine âşık olup evlendiler. Bu kadar süre neyi beklediler anlamadım. Ha bu arada hiçbir şey olmuyor serzenişim sevişmemelerine değildi, yanlış anlaşılmasın. Yani gerçekten kitapta hiçbir olay olmuyor. Bu ikisi birbirini tanıyorlar, köylerinde gezintiye çıkıyorlar, kankitolarıyla şakalaşıyorlar, 3 5 sayfa yine 50 iq ile sonucunu anlayacağımız politik şeyler konuşuluyor o kadar. Son 30 sayfada zaten anladığımız aksiyonlar dönüyor ve bizi ikinci kitaba hazırlıyorlar. Maalesef rezlerim bu kitapta cevap bulmadı. İkinci kitabı okuyacak kadar da meraklanmadım. Hele geriye kalan buçuklukları ve devam kitaplarını toplarsak, 9 kitap okuyacak kadar hic ama hic meraklanmadım. Niye böyle yüksek bir puan almış onu da anlamadım.
RadianceGrace Draven · CreateSpace Independent Publishing · 2015157 okunma