Wraith Kings #1

İlk Yayın Tarihi:
11 Ocak 2015
CreateSpace Independent Publishing
Orijinal Adı:
Radiance (Wraith Kings, #1)
9781506119717
İngilizce

2026 3. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 01:09
Kaderleri ayarlanmış evlilikler olan Gauri kadınlarınlarında İldiko'nun düğün günü ile kitabımıza başlıyoruz. Ve evet, yazarımız bu isimleri yemek yedikten sonra hazmetmeye çalışırken çıkardığı seslerden esinlenerek oluşturmuş. İldiko'nun para, toprak, şan, şöhret için evlendirilen Gauri kadınlarından farkı bir Kai ile evlenecek olması. Kai nedir derseniz, insan değil. Puahahah nasıl şaka ama? Bok gibi. Neyse... Gri tenli, sivri dişli, göz bebekleri olmayan, güneşte neredeyse kör, geceleri yaşayan, Ay'ı kendi güneşleri olarak gören yaratıklar... Mavi yerine gri Naviler diyebiliriz yani. Kailerle insanlar çocuk yapabilirler mi bilinmez ama bu evliliğin onanması için cinsellik şart. Hatta seyircili falan bir cima seramonisi Ildiko'nın dayısı tarafından istenir ama sanırız ki bu Kailer gururlu ve de onurlu yaratıklardır ki istemezler. Düğününden önce İldiko içini biraz da olsa ferahlatmak için çiçek tarhlarında gezintiye çıkar ki bir de ne görsün? Çirkin mi çirkin, korkunç mu korkunç bir Kai erkeği. Fakat artık Kailerin gelini olacağı için bağırmalı korkmalı tepkiler vermek yerine medeni ve içten davranarak bu Kai beyiyle muhabbete tutuşur. Ve birlikte aşırı eğlenirler. Bilin bakalım bu Kai beyi kimdir? Ding ding ding ding! Doğru bildiniz! Brishen, yani İldiko'nun müstakbel eşi. Yani kitabın ilk dakikalarından anlarız ki bu anlaşmalı evliliğin birbirini doğal olarak çirkinden öte bulan iki tarafı aslında ruh eşidir. Çok şaşırtıcı. Öf ben enemies to lovers falan beklemiştim ama bunlar ilk dakikadan birbirlerini sevmeye başladılar. Enter Bihter ağlaması here. Hatta bu iki kişi madem çocuğumuz olmayacak, birbirimize alışana dek cinselliği de erteleyelim diyerek şevkimi biraz daha kırdılar. Ama devam ediyorum. Bu ikisi mutlu bir şekilde evlenip Kai diyarlarına doğru at
RadianceGrace Draven · CreateSpace Independent Publishing · 2015157 okunma
2022 33. kitabı
Bu kitap sayesinde romantizme doydum Karakterler birbirlerinden farklı dış görünüşlere sahip oldukları için ilk görüşte aşık olmuyorlar. Aksine biri diğerine çirkin diyor diğeri de çocukken yatağımın altında görseydim babamın çiftesiyle seni öldürürdüm diyor ama ikisi de olgun, eğlenceli, kültürlü ve aklı selim olduğu için önce arkadaş oluyorlar sonra da birbirlerine ısındıkça hisleri ortaya çıkıyor. Şu kurgunun güzelliğine bakın Aralarındaki dostluk, diyaloglar ve duygular o kadar doğal bir şekilde ilerledi ki kitaba aşık oldum. Karakterlerin ikisi de samimi mizaçtalardı ve birbirlerine ilgi göstermekten çekinmediler. Birbirlerinin yemek kültürleriye dalga geçtiler, dış görünüşleriyle alay ettiler ve karakterlerine hayran oldular. Kitap genel olarak durağan bir şekilde ilerliyor. Aşırı olaylar yoktu ama kitabın son kısımları diğer kısımlara göre daha heyecanlıydı. Umarım Türkçe’ye çevirilir.
Roman
RadianceGrace Draven · CreateSpace Independent Publishing · 2015157 okunma
Gecenin Işığı
2024 55. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2024 10:23
Herkese Merhaba Yeni bir kitap ve yeni bir seri ile karşınızdayım. Konusu ilk okuduğumda değişik geldi ve tabiki aldım. Kendi hisselerime güvenerek aldığım kitaplarından biri oldu. Beni hayal kırıklığına uğratmadı. Woww olmadım ama güzeldi, beğendim. Kitaba gelirsek; biraz güzel -çirkin versiyona benzıyor ama öylede değil. Burda farklı ırklarla oluşan bir dünya vardır. Bir tanesi normal insan krallığı diğeride Kai krallığıdır. Bu kailer insan değillerdir. Değişik bir ırklardır. Bedenleri insan bedeni biraz benzıyor gibi ama diğer şeyler baya farklıdır. Şöyle; Gözlerinde göz bebeği yoktur. Beyazlık olan kısım vardır sadece , elleri uzun ve pençelidir ve ten renkleri ise beyaz-gri renktedir. İnsanlarla aralarındaki itirafı güçlendirmek için, Kai prens’si , insan krallığiçin kraliçesinin yeğeni ile evlilikleri sözü verilir. Hikayemiz direk burdan başlıyor. İlk başta ben nefretten aşka olacak bir hikaye bekliyordum ama olmadı. Böyle ilk birbilerini cok guzel yaklaşıyorlar, birbilerine karşı aşırı dürüstlerdi. Aşırı bir sevimlilik ve tatlılık vardı aralarında... Tam güzel ve çirkin verisıyonun olmamasının durumu şu; Başrol erkeğe göre kız çirkin , başrola kıza göre adam çirkin ve korkunç... ikiside kendi ırklarına göre aşırı güzel ve yakışıklı bu arada... böyle bir çifti okuyoruz. Kitap slow burn bir kitaptı. Bundan ötürü olay beklemeyin daha çok durum ve aralarında güzel başlayan ilişkilerini okuyoruz. Biraz sıkıldım yalan yok... ama yinede begenerek okudum. Aralarında oluşan sevgiyi gerçekten hissediyorsunuz. Güzel işlenmişdi. İkiside baya sevdim... ikiside çok güzel karakterlerdi. Yan karakterler bile başaralı bir şekilde yazılmıştı. Nefret ettiklerimde cabasıydı. Fantastık utopik olan bir evren mevcuttu.. tabikide olaylar oldu ama üstün körü geçirilmişti son 50
Fantastik distopik
2024 45. kitabı
Bütün bir kitabı dudaklarımda bir gülümseme eşliğinde okudum; kendi halinde, samimi, sıcacık bir kitaptı bence gecenin ışığı. Okuyucuya çok büyük şeyler vaadetmiyordu, heyecanlı, olaylı bir kitap da değildi ama karakterler çok tatlıydı. Bu tarz planlanmış evlilik konularında düşmanlıktan aşka giderler, hele bir de monster romance temasındaysa. Ama bu kitapta ilk andan itibaren aralarında dostane bir ilişki kuruluyor ve kitap boyunca bir kere bile ters düşmüyorlar. İki taraf da ne istediğini bilen, olgun, anlayışlı ve süper tatlı insanlar. Yani en azından sadece biri insan... Kai'ler sivri dişli, gri tenli, pençeli ve irissiz düz beyaz gözlü bir ırk. Her şey tamam ama gözlerinin olmaması bana biraz garip geldi, yani gözü yoksa nereye baktığını nerden anlıyorsun ki? Zaten onlar da bizim gözümüzü garip buluyorlar, içinde parazit varmış gibi. İki tarafın da birbirini çirkin bulması ama bununla barışık olması ve birbirlerini tanıdıkça güzelleşmeleri çok tatlı bir ayrıntıydı; seven sevdiğinin gözünde güzelleşiyor anlayacağınız... Başta da dediğim gibi kurgu namına pek bir şey barındırmıyor olsa da karakterlerin hatırına bir şans verin kesinlikle, pişman olmazsınız.
Reading Slump Düşmanı Kitap Önerisi
2024 57. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2024 18:38
Çok tatlı ve güzeeeel bir kitap önerisi ile geldim. Kitabımız değersiz bir prens ve önemsiz soylu bir kadının krallıkların anlaşması sonucunda evlenmesiyle başlıyor. Değersiz Prensimiz yani BRİSHEN... O kadar naif bir canavar ki (ölü yılan balığına benziyor) aşık oldum... Yabancı kapakta olduğu gibi bir görünüşe sahip, göz bebekleri yok, ışıktan hoşlanmayan, Kai denilen türe ait bir varlık. Idilko ise normal bir insan, zeki, soylu, kızıl saçlı, esprili bir karakter. İkisinin ilk sayfalardan bile uyumu o kadar güzeldi ki.İlk karşılaştıklarında birbirleri ile evleneceklerini bilmeden konuşuyorlar ve ikisi de birbirine çirkin olduklarını (insana göre, Kaiye göre) söylüyorlar tabii bütün bunlar esprili bir havada geçiyor. Birbirlerinden karakter olarak hoşlanıyorlar ve Brishen ayrılmadan, kızın adını sorduğunda evleneceği kadının Idilko olduğunu anlıyor. Böyle bir başlangıcın ardından birbiriyle oldukça uyumlu bir çift okuyoruz. İlk başta arkadaşvari başlayan bu evlilik zamanla birbirlerine aşık olmasıyla gerçeğe dönüşüyor (en başta da gerçek ama anladınız) Sanırım en sevdiğim kısım şey oldu: Bir insanı/varlığı çirkin bulsanız dahi onu tanıdıkça ve karakterine sevgi duydukça o kişi sizin gözünüzde dünyanın en güzeli/yakışıklısı oluyor. Kitapta ana mesaj buydu ve keyif alacağımız şekilde verilmişti. Fantastik ögeler 2 savaş sahnesinde ve son sahnede bariz olarak gözüküyor. Savaş sahneleri başarılı yazılsa da biraz daha fantastik kısım görmek isterdim ama giriş kitabı olarak bakınca ilk başta ilişkiye odaklanmaları bana sorun olarak gözükmedi. Sevmediğim tek şey kitapta bir anda geçmişten veya birkaç dakika önceden bir sahneyi verip bunun aslında 3-4 sayfa önceki olay öncesinde karakterin yaşadığı şeylerin özeti olarak sunulmasıydı. Bir an ne okuduğumu unutup başa
2024 55. kitabı
Şuana kadar monster romance okuyup sevmediğim kitap olmadı. Her okuduğum kitap tam benim tarzımdı. Bana iyi kalpli, düşünceli ve hanımcı bir yaratık verin ben her türlü kabul ederim yani. Farklı bir ırk olup kötü bir karakter beklerken bu kadar yumuşak karakterler okumaya bayılıyorum. Böyle kitaplar dış görünüşün aslında önemli olmadığını yanlızca senin bakış açınla güzelleşeceğini ortaya koyması çok güzel bir olay. Kadına da bu konuda bayıldım. İlk başta birbirlerine çok fazla açık sözlülerdi. Biri gece yaratığı biri insan olduğu için kendi türlerine göre birbirlerini çirkin buluyorlar ve bunu her fırsatta dile getirmeleri çok keyifliydi. Asla alınmaca da yok dkdjdj Tek hoşuma gitmeyen yazım şekliydi. Şimdi yaşanan sahneyi okurken aniden geçmişe gidip geçmiş yaşanılanlardan bahsetmeleri kafamı karıştırdı çok. Yaşarken anlatmayıp sonradan olay arasına sıkıştırılması hoşuma gitmedi. Onun dışında tam rs kurtarıcı keyifli zevkle okunacak bir kitap. Sonu da merak uyandırıcı bitti devamı için deliriyorum. 4/5
2025 192. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2025 16:10
Gecenin Işığı Grace Draven Fantastik bir aşk hikayesinin bu kadar huzurlu, naif ve içten anlatılabileceğini pek az kitapta gördüm. Grace Draven, “canavar ve güzel” temasını alıp öyle sıcak, öyle olgun bir şekilde işlemiş ki, okurken hem gülümsüyorsunuz hem de sayfalar boyunca huzur buluyorsunuz. Kitabın ana karakterleri Brishen ve Ildiko, iki farklı dünyanın insanı (ya da ırkı) ama birbirlerini bulduklarında aralarındaki farklar önemsizleşiyor. Kai Prensi Brishen, ailesi tarafından pek ciddiye alınmayan “yedek prens.” İnsan krallığıyla yapılacak bir ittifak evliliği için seçildiğinde kaderi Ildiko’yla kesişiyor. Ildiko ise insan krallığının soylularından biri; kraliyet ailesi için stratejik bir evlilik yapmaktan başka bir işe yaramadığını düşünen, akıllı, olgun ve gerçekçi bir kadın. Bu iki karakterin ilk karşılaşması, kitabın tonunu belirliyor aslında. Birbirlerini gördükleri anda hem dürüstçe hem komik bir biçimde “sen çok çirkinsin” diyorlar  Ama bu karşılıklı samimiyet, kitabın en güçlü noktası. İkisinin arasında kurulan bağ, dış görünüşü tamamen unutturan bir sevgiye dönüşüyor. Draven, “güzellik kime göre, neye göre” sorusunu çok sade ama derin bir biçimde sorgulatıyor. Brishen benim için tam anlamıyla bir “kibar canavar.” Gri teni, beyaz gözleri, keskin dişleriyle ürkütücü görünmesine rağmen kalbi pamuk gibi. Ildiko’ya gösterdiği sevgi, saygı ve sabır o kadar tatlı ki kitap boyunca sürekli “ah Brishen, keşke herkes senin gibi olsa” diyorsunuz. Ildiko da keza öyle; zekası, espritüelliği ve kendini olduğu gibi kabul etmesiyle hem güçlü hem sevilesi bir karakter. Aralarındaki ilişki slow burn tarzında ilerliyor ama bu kesinlikle sıkıcı bir yavaşlık değil. Aksine, her konuşmaları, her küçük yakınlaşma o kadar içten yazılmış ki, aşka dönüşürken siz de onların kalp
Güzel hikaye yanlış editör
2024 92. kitabı
Merhabalar, Yine kendi bildiğim gibi kısa ve eleştirel bir incelemede bulunmak istiyorum. Karakter gelişimi muazzamdı. Gerçekten güzel ve çirkine benzetilse de aslında çirkin ve çirkinin hikayesiydi. Okuma zorluğu (rs) çektiğim bir dönemde çıtır ve işlevsel bir etki bıraktı. Ama söylemeden geçmek istemedim; yazım yanlışları o kadar çoktu ki… Hikayeden koparacak derecede çok yazım yanlışı vardı. Bazen ne oluyor dedirtti. Bu beni çok kopardı akıştan çünkü sürekli isimlerde yanlış yapılmıştı. Umarım devam kitabında böyle olmaz.
2024 68. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2024 22:20
Helloooooo nasılsınız bakalım? Güzel ve Çirkin hikayesini bilmeyen yoktur eminim. Bu hikayede iki tarafta karşı tarafın yüzüne bakılmayacak kadar çirkin olduğunu düşünüyor. Kime göre neye göre güzel ya da çirkin tamamı tabi ki kitapta. Ildiko insan kadın Gaurlu kralının yeğenidir ve soylu kadınlar gibi ondan da ülke çıkarları için anlaşmalı bir evlilik yapması beklenir. Şanslı (!) damat ise Kai Prensi Brishen Khaskhem'den başkası değil. Dış görünüşüyle insanları epey korkutsada (beyaz gözler, sivri dişler, pençe eller- hadi gözünüzde canlandırın) kendisi aslında pamuk gibi bir kalbe sahip. Ildiko ile ilk karşılaşmaları, mihrapta birbirlerini görmeleri ve insan gelinin hayallerinin ötesinde bir kişiliğe sahip olması kendisi için bulunmaz nimet. Nede olsa madem çirkin bir insanla evlenmek zorunda bari karakteri iyi olsun Ildiko, Brishen'nin çirkin olduğunı düşünür, Brishen'de Ildiko için aynı şeyleri düşünür. Peki cevap ne diye bekliyorsanız cevabı size ben verecek değilim. İkiliyi okurken aşırı çok eğlendim. Birbirlerine ettikleri iltifatlar buradan Bast-Haradis'e yok olur. Her kitapta olduğu gibi konusu gereği krallıklar arasındaki entrikalarda kitaba ayrı bir keyif katmış. Devamını sabırsızlıkla beklediğim bir kitap daha dahil oldu hayatıma. Hoşgeldi sefalar getirdi.. Tavsiyemdir efenim Alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2024 101. kitabı
Yani arkadaşlar bir kitap düşünün ki kaç kez okursanız okuyun hem aynı hem farklı hisler yaşatıyor sizlere. Kitabın #sonokuma 'sinı yaparken canım @sudeiilter ile üstüne çokça konuşmuştuk. Çünkü kitap #monsterromance diye geçiyordu ama bizim karakter minnoş mu minnoş çıktı. Hatta ben bir ara bıraktım düzenlemeyi falan dümdüz okudum. Öyle güzel ki anlatamam. Hani ne desem eksik kalacak. Tabii ki kitap olarak basıldığında tekrar okudum. Ayrıca bazı sayfaları tekrar tekrar okuduğumu da itiraf edeyim. BRİSHEN ben senden razıyım adamım! Sana değersiz prens diyen diller lal olsun. Gerçi iyiki de öylesin yoksa benim iki gözümün çiçeği Ildiko ile nasıl evlenecektin? Siz çok güzel oldunuz çünkü. İlk sayfadan son sayfaya kadar aralarındaki uyum o kadar güzeldi ki okudukça okuyasınız geliyor. Çiftimizin arasındaki ilişki #slowburn ilerledi. Bence bu çok normaldi. Çünkü biri insan bir kadın diğeri Kai ırkına ait bir adam. İşlerin hızlı ilerlemesi mantıklı olmazdı. Normalde bu tür okumalar yavaşlatır insanı ve hatta sıkar okurken. Lakin inanın bana bu kitapta asla öyle bir durum söz konusu olmuyor. Benim bebeklerim ve aralarındaki hisler o kadar nahif ve güzel ki 'yaaa, yerimmm, bebeklerim..' diye diye çeviriyorsunuz sayfaları. Dostluklar, aşklar, kraliyet ailesi, sırlar.. Bir çok konuyu da içinde barındırıyor. Yani bence yorum bitmeden siz siparişi verin. Çünkü asla ama asla pişman olmayacaksınız!
1K

Grace DravenYazar · 1 kitap
Ben bir yazarım ve Teksas'ta yaşayan Louisiana yerlisiyim, kocam, üç küçük ve büyük bir doofus köpeğim var. İspanya'da yaşadım, Teton Dağları'nda yürüyüş yaptım, İskoçya'da balayı yaptım, yarışmalı rodeolarda bindim ve Nikaragualı bir P'nin büyük büyük torunuyum. Hikaye anlatmayı ezelden beri seviyorum. İlk kısa hikayemi Amber Quill Press ile yayınladım ve o zamandan beri birkaç hikaye daha yazdım. Kurgudaki kötü çocuğa olan sevgim beni her zaman ilhamlandırır.