2026 19. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 19:45
Tarihin ve Ruhun Derinliklerinde Bir Kazı: MERCEK ​Selam kitap dostlarım! Bugün size, sayfalarını çevirdikçe gerçeklik algınızı sorgulatacak, hem tarihi hem de spiritüel derinliğiyle sizi içine çekecek bir romandan bahsetmek istiyorum: Süleyman Mert ’ten "MERCEK". Her şey, Arkeolog Harun’un doktorundan duyduğu o sarsıcı cümleyle başlar: "8 aylık ömrün kaldı." Beyaz kan kanseri (lösemi) olduğunu öğrenen Harun, "Benim daha planlarım vardı," derken aslında öleceğini bile bile yaşamayı seçer. Son günlerini hastane odasında değil, hayalini kurduğu topraklarda geçirecektir. Harun, arkadaşı Levent ile birlikte ata yurdumuz Orta Asya’ya, Özbekistan’ın Semerkant yakınlarındaki Ağalık Dağları’na doğru yola çıkar. Amaçları arkeolojik bir kazıdır ancak orada onları bekleyen şey tarihin tozlu sayfalarından çok daha fazlasıdır. Ekibin lideri "Yaşlı Kurt" Erlik ve yanlarındaki Ögeday ile kurdukları kamp, sadece toprağın değil, zihnin de derinliklerine inen bir kapı olur. Harun, Ağalık Dağları’nın sessizliğinde uykuya daldığında kendini uçsuz bucaksız bozkırlarda bulur. Rüyalar uyanıklığa karışır; Göktürk otağından Sirius yıldızına, Moğol, Şaman türeyiş destanına uzanan vizyonlar görmeye başlar. Astral seyahatler, Harun'u ölüm ile yaşam arasında sıkışmış bir ruh haline getirir. "Mercek", sadece bir keşif hikâyesi değil; zamanın ve inancın ötesine uzanan, aşkın gücüyle ruhun sınırlarını yeniden çizen epik bir yolculuk. Türk kültürü, mitolojisi (Oğuz Kağan, Türeyiş Destanı) ve spiritüel ögeler harika bir kurguyla birleşmiş. ​Harun, "Güzellik sadece gören gözde değildir," derken aslında hiç sevilmemiş olmanın ağırlığını taşıyor. Toprağı kazdıkça aslında kendi bilincini ve geçmişin lanetini kazıyor. ​Eğer gizemli atmosferleri, psikolojik derinliği, mitolojiyi ve spiritüel yolculukları seviyorsanız, bu kitap tam listenize göre! ​ Siz hiç rüya ile gerçeği karıştırdığınız bir an yaşadınız mı? Yorumlarda buluşalım!
MercekSüleyman Mert · Luna Yayınları · 20252 okunma