2026 12. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 20:21
Ön bilgi içermez "Söyle Toprak Ana, gerçeği söyle: İnsanlar savaşmadan yaşayamazlar mı?" "Benim en büyük düşmanım savaş başlatandır." Kitapta tüm gerçekliğiyle "savaş" kavramı ele alınıyor. Savaşın; kadınlar, erkekler, çocuklar ve bunların da etkisiyle toplumda ne yönde değişimler meydana getireceğini tüm açıklığıyla görebiliyoruz. Tüm bu zorlu zamanları, köylüsüyle el ele, sırt sırta vererek atlatmak isteyen Tolgonay, eşi Suvankul ve oğulları Kasım, Maysalbek ve Caynak'ı teker teker cepheye göndermek zorunda kalıyor. Oğlu Kasım'ın eşi Aliman'la köyde yalnız başına kalıp köylüye de manevi anlamda destek vermeye başlıyor. Köylü de onu bir önder bir ana olarak görüyor ve onun izinden gitmeyi bir görev biliyorlar. Savaş, zamanı geldiğinde bitiyor ama yüreklerinde ve hanelerinde hiç sönmeyecek ateşlere sebep oluyor. Bu kitapta Tolgonay aracılığıyla dirayetli ve kararlı olmanın ve çektiğiniz tüm acılara rağmen dimdik ayağa kalkmanın önemini kavrayacaksınız. Yeri gelecek şaşıracak, yeri gelecek hüzünleneceksiniz... Beğendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim. İyi okumalar :) Toprak Ana Cengiz Aytmatov
Toprak AnaCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202277,9bin okunma