2026 3. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2026 22:00
Merhaba sevgili sadık okur. Okurken “ne olacak?” değil, “bu kitap ne anlatmak istiyor?” diye düşünüp delirmeye hazır mısın ? . Çünkü Buick 8 bir olay kitabı değil, net bir şekilde bir durum kitabı. Stephen King burada korkutmayı, şoke etmeyi ya da tempolu bir gizem çözmeyi hedeflememiş. Amaç başka. Bilinmeyenle yaşamak, cevapsız soruları bosversene ve her şeyin bir açıklaması olmak zorunda olmadığını kabullenmek.. Bu yüzden okuması çok zor. Hele benim gibi neden-sonuç konusunda takıntıları olan cevapsız soruları sevmeyen biriyseniz daha zor. Ben açıkçası sıkıldım. Hikâye ağır ilerliyor, tekrarlar var ve tempo bilerek düşük tutulmuş. Buna rağmen ilginç ki kitap beni tamamen de bırakmadı; çünkü sürekli “peki bu nereye bağlanacak?” Diye düşündüm. King’in kurduğu atmosfer merak duygusunu diri tutuyor ama o merak, klasik bir tatminle karşılık bulmuyor. Sürekli sonuç beklerim ama hüsran. Bence Buick 8, Stephen King’i korku/gerilim üzerinden okumaya alışmış okurlar için hiç uygun değil. Çünkü ani korku,hızlı bir tempo ya da net bir çözüm yok. Daha çok kasvetli bir bekleyiş hakim. anlatılan kadar anlatılmayan bir hikâye ve bu hikayenin bilinmeyenin rahatsız edici bir ağırlığı var. King bu kitapta canavarı göstermemiş. Bu da herkesin seveceği bir anlatım şekli değil. Benim için zor ilerleyen ama tamamen de kopamadığım, merakla sıkıntı arasında gidip gelen bir okuma oldu. Kısacası: Buick 8, Stephen King’in herkese hitap etmeyen işlerinden biri. Ne aradığını bilen okur için anlamlı olabilir ama King’den klasik korku/gerilim bekleyenler büyük ihtimalle hayal kırıklığı yaşar.
Kitap Alıntısı
Buick 8Stephen King · Altın Kitaplar · 2003637 okunma