Tümünü Gör
463 syf.
7/10 puan verdi
Bagaj doğumlarının efendisi: Buick 8
Buick 8 gece mavisidir. Ama sevgili okurlar ona dikkat edin çünkü kendisi bebek yüzlü bir katildir. Pennsylvania polis teşkilatındaki Ekip D'ye aittir. Aslında en çok Memur Curtis ve Ennis bu arabanın bir parçası olmuştur. Liseye gittiğim yıllarda kafamın içini allak bullak eden ve King meraklılarının acaba ''Christine'' tarzı bir roman ile mi karşı karşıyayız sorusunu duyar gibiyim. Hem evet ama çoğu yönden de hayır bu sorunun cevabı. Hayatın her köşesinde aramıza birden dahil olmuş bir yabancı bir Buick hep var ve olacak. Ve bana katılır mısınız bilmiyorum ama hepimiz bisikletten tutun da motosiklete kadar ve arabalarımıza dek bu çılgınlığın bir parçasıyız. Materyale çok değer verip onu bizler de canlandırmıyor muyuz? Ben her şeyin bir ruhu olduğuna inanırım. Buna kalbi atmayan tüm nesneler de dahil. Sevgili kitap dostları bu kitap size durağan ve sıkıcı gelebilir. O yüzden Stephen King'i ilk kez okuyacak arkadaşlara önermiyorum, Buick 8 ile başlamayın.
%39 (185/463)
6/10 puan verdi
Ancak 200 sayfa dayanabildim... Stephen King'i sevmeme ve okumaya devam edecek olmama rağmen bu kitabı aslında ilginç olabilecek bir konuyu ilginç kılmak için çok çabalayan ama bu konuda başarısız olan bir girişim gibi geldi bana. King'in yazarlık yeteneğinin diyaloglarda, bol kişili anlatılarda, kişilerin iç seslerini özellikle de gerilim
463 syf.
5/10 puan verdi
Stephen’in en yorgun romanlarından biridir. Çok karmaşık, yorucu, uzun diyaloglarla insanı bıktıran, olmayacak bir senaryodan hikaye yaratılmaya çalışılan bir eser. Hani Buick gibi efsanenin Bay Mardeces benzeri bir romanla anılmasını isterdim, bu kitap o arabayı taşıyamaz. Ne okyanusu ne deresi, musluğu geçememiş musluğu. Yazık etmiş yani. Hikaye ise Custis isimli bir polisin, kazaya kurban gitmesiyle başlar. Brandon çok sarhoştur ve yaptığı kazada bir polis ölmüştür. Hikayenin devamı ise daha gariptir. Ned adındaki çocuk (kimin çocuğu, karmaşada gürültüye gitti valla) polis merkezine gider, gelir, onlarla samimi olur derken Buick 8 hikayesi çıkar ortaya. Tek ilgimi çeken ise fantastik kısımlar oldu. Şu ısı düşmesi, bagajdan çıkan yaratıklar derken oradan iyi işlenirse güzel bir film bile çıkar yani. Bunun dışında beğenemedim çünkü gece 12den hemen sonra başladım ve bu saat oldu uyumadım, bu kitabı okudum. Çok daha iyi bir şey bekliyordum ve uykum heba oldu. Daha uyuyamam da. Buna biraz canım sıkıldı. Son olarak da, Stephen King kitaplarına başlayacaksanız önce The It – O adlı kitabı okuyun. Sonra diğerlerine geçin. Yazarın neler yapabileceğini görün. Direkt aşağı seviyeden başlamak pek olumlu etki yapmayabilir. İyi sabahlar dilerim..
Buick 8Stephen King · Altın Kitaplar · 2003575 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.