Yeşil Yol'u okurken, önyargının ve adaletin ne kadar karmaşık bir konu olduğunu bir kez daha hissettim. Stephen King, zenci bir adamın hikayesini anlatırken, sadece cezaevinin sıkıcılığında değil, aynı zamanda insan ruhunun derinliklerinde de dolaşıyor. Bu adam, normalin altında bir zekaya sahip olmasına rağmen, masumiyetini koruyan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Onun doğaüstü yetenekleri, hikayeye ilginç bir boyut katarken, aslında gerçek hayattaki haksızlıkları ve ırkçılığı sorgulatıyor.
Stephen King’in bu eseri, klasik korku temalarından uzak durarak, beni daha derin düşünmeye sevk etti. Haksız yere suçlanan birinin hikayesi, tüm hapishanenin dinamiklerini değiştirirken, adaletin bazen ne kadar göreceli olabileceğini gözler önüne seriyor. Kitapta iyiler ve kötüler arasında bir denge bulunsa da, sonunda gerçekleşen adalet, gerçek dünyada ne kadar zorlayıcı bir kavram olduğunu hatırlatıyor. Okurken içimde bir umut vardı; belki de gerçek hayatta da böyle dönüşümlerin yaşanabileceği düşüncesi. Genel olarak, "Yeşil Yol" bana insanlık hali üzerine derin bir düşünce yolculuğu sundu ve bu deneyim, beni hem düşündürdü hem de duygulandırdı.