Mahşer, beni hem yoran hem de içine çeken bir kitap oldu. Konu ilk bakışta basit görünmüştü: bir virüs yayılmış ve dünya neredeyse tamamen boşalmıştı. Stephen King bu felaketi anlatırken asıl odağını insanlara vermişti. Kitabı okurken hissedilen sessizlik çok etkileyiciydi. “Dünya sessizleşti.” cümlesi, yaşanan yıkımı tek başına anlatıyor gibiydi.
Kitap ilerledikçe hayatta kalan insanların iki farklı yola ayrıldığı görülmüştü. Bir taraf umut, inanç ve dayanışmayı temsil ederken, diğer taraf korku ve gücü simgeliyordu.
Mahşer'in en güçlü yönlerinden biri, karakterlerin iç dünyalarının ön planda olmasıydı. Benim için korkudan çok seçimlerle ilgili bir kitap oldu. Felaket, insanların içindeki iyi ve kötü yönleri daha görünür hale getirmişti. Bittiğinde aklımda kalan virüs değil, insanların hangi tarafı seçtiği oldu.
"Gerçek sevgi bazen kör olduğu kadar dilsiz de.""Zor zamanlarda insanlar insanlıklarını daha çabuk unutuyor.""Anahtar, kurallara uymanın ödülüydü. Uymayanı bir hücreye kilitleyebiliyorlardı.""Medeniyetin anahtarı ve kanunsuzluğun yegane panzehiri toplumdur.""Geçmişe müdahale edilemeyeceğini kavramak, affetmeye giden yolu açardı.""Sırf korkunun olduğu yerde sevginin var olup gelişmesi pek mümkün değildi. Tıpkı bitkilerin karanlıkta yeşeremeyeceği gibi."
MahşerStephen King · Altın Kitaplar · 20243,924 okunma
Bazı kitaplar vardır, olay örgülerini hatırlarsınız. Bazıları vardır, karakterlerini unutmazsınız. Bir de çok az kitap vardır ki bitirdikten yıllar sonra bile size insanı düşündürmeye devam ettirir,
Kitabı okuduktan hemen sonra hissettiklerim ve şuan hissettiklerim o kadar farklı ki... Önceden , kitabı bitirdiğim gün, yazdığım bir inceleme vardı. Bazı eksikliklerden dolayı kaldırmıştım. Şimdi
Mahşer...
Kasım ayının sonunda başladığım dün anca bitirdiğim kitap. Ne anladın derseniz hiçbir şey anlamadım açıkçası jdhwhdhwks
1200 sayfanın çoğu betimlemeydi ve bu okurken beni aşırı yordu. Yazardan başka kitaplarda okudum ama beni en zorlayan bu kitabı oldu. Bu tarz betimleme ağırlıklı kitaplar seviyorsanız mahşer kesinlikle tatmin edecektir. Ben uzun bir süre bu yazardan kalın bir kitap okumayacağım...
Bu tip kitapları bana empati duygusu hariç birşey katmayacağını bile bile, kafamı dağıtma amacıyla okumayı severim. En baştan diyeyim sen de böyleysen bu kitabı yüksek ihtimal seversin.
Şuna bir bakıyım diye tekrar okuyarak başıma bela ettiğim kitap tekrarında bile bitmiyor, 1200 sayfa, özetle rahat iki haftan gider ama eğlenceli mi evet öyle.
Kitabın konusu bizdeki covid benzeri bir virüs peydah olur ve halkın çoğu hakkın rahmetine kavuşur. Bağışıklığı olanlar yeni bir toplum kurar ama iyiler bir tarafta kötüler bir tarafta. Kitap; bu iki tarafın savaşını anlatıyor diyebiliriz. Tabi aralara bir sürü hikayeler serpiştirilmiş
Kitapta gereksiz bazı ayrıntılar da var ama olsun o kadar da, özetle vakit geçirmek için iyi kitap
MahşerStephen King · Altın Kitaplar · 20243,924 okunma
Randall Flagg 'ı üstad böyle tanımlıyor.
"...kolları iki yanında sallanarak ritmik bir şekilde yürümeye devam etti. yoksulların, delilerin, profesyonel devrimcilerin ve nefret etmeyi son
Kitabı okuduktan sonra takoz olarakta kullanabilirsiniz :)
Şaka bir tarafa bu Stephen King'in okuduğum ilk kitabı, beklentim yüksekti.1216 sayfa bir solukta bitti desem yeridir.
MahşerStephen King · Altın Kitaplar · 20243,924 okunma
Öncelikle, bu yazıya Stephen King’i çok sevdiğimden ve her ne yazarsa keyifle okuyacağımdan bahsederek başlamak istiyorum. Yani kitabın kapağını kapattığımda şöyle bir düşünüp yaptığım gerçekçi
Biyolojik deneyler yapan bir kuruluşta ortaya çıkan ve yeryüzündeki insanların yüzde doksan dokuzunu öldüren virüs, insanlığın sonu olur. Geride hayatta kalan insanlar yeni bir topluluk kurabilmek için bir araya gelmeye çalışılırlar, iyi ve kötünün mücadelesi başlar.
* * *
Çok başarılı yazılmış bir kitaptı. İnsanların psikolojileri çok iyi yansıtılmıştı. Karakter betimlemelerini biraz yetersiz buldum sadece. Okurken zaman zaman durağanlaşsa da sıkılmadan okuduğum bir kitap oldu. Koronavirüs döneminde okumuş olmam da değişik bir his verdi, çok benzer bir süpergrip virüsü kitapta anlatılıyordu.
* * *
Çöpçü çok rahatsız edici bir karakterdi. Kara Adam'dan bile daha kötüydü bence. Frannie, Tom ve Kojak favori karakterlerim oldu. Özellikle Tom; şimdiye kadar yazılmış en başarılı karakterlerden biriydi bence.
Benim için herhangi bir kitap değildi. Aşkım diyordum ben ona, D&R'a gidince uzun süre sarılıp ayrıldığım zaman üzüldüğüm en sevdiğimdi. Aramızdaki bağ çok farklı oldu kitabımla :)) uzun süre indirime girmesini bekledim ve en sonunda kitabımı (aşkımı) aldım. Ama sayfa sayısından dolayı kitaba başlamayı hep erteledim etkinlik sayesinde başladım, ne yazık ki araya 2 haftalık tatil girmesi benim adıma çok büyük dezavantaj oldu soğuduk birbirimizden. Aşkımıza ara vermeyi çok düşündüm ; tabi ki bir arkadaşım 950. sayfasına gelene kadar yarıda bırakmam konusunda kafamın etini yemiş olsa da ben direndim bırakmadım.;)) Bu yüzden istediğim lezzeti alamadım. Tabi ki bu demek değil ki kitap sıkıcı veya kötü aksine çok güzeldi. Sadece okunması için zamanın çok iyi ayarlanması gerekiyor. İçinde çok fazla karakter var bu biraz yorabilir. Okumayı düşünüp ,sayfa sayısından dolayı tereddüt edenlere özellikle önerilir. :))
MahşerStephen King · Altın Kitaplar · 20243,924 okunma
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır.
İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı.
İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer.
Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King