İçimizdeki Şeytan her şeyin sorumlusu mu?
2026 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 21:03
Sabahattin Ali ve onun duyguları, iç dünyayı insanın içine işleten kalemi… Psikolojik alt yapılarıyla, toplumsal ve bireysel eleştirileriyle, sıradan bir aşk romanının çok ötesinde olan kitabı İçimizdeki Şeytan. Bu kitabı çok seviyorum, her okuyuşunuzda farklı yerden yakalıyor sizi. Okurken o dünyanın bi parçası oluyorsunuz; üzüyor, sinirlendiriyor, hissettiriyor kısaca. En sevdiğim karakter Macide oldu. O ve onun anlam arayışı, kendi gibi olanı bulmaya çalışırken yaşadığı sorgulamaları, aşkı, sabrı, 1940’lı yıllarda kadın olarak verdiği yaşam mücadelesi. Bir diğer baş karakterimiz Ömer, tam bir düşünür ve hayalperest. Onun hakkında sayfalarca yazılır çizilir ben de düşüncelerimi buraya sığdıramam ama özetle aşk gibi hayat da bizden eylem ve çaba ister. Eylemlerimizin sorumluluğunu almak bizi biz yapar. Kitabın sonunda bunu anlasa da sonrasında sürdürebildi mi acaba diye düşündürdü beni. Genel olarak Türk edebiyatına ilgi duyan çoğu kişi Kürk Mantolu Madonna gibi bu kitabı da görmüş ve okumuştur ama bence hala okumayan varsa şans vermeli. (Kürk Mantolu Madonna’yı da çok severim ama sanırım favorim bu kitap )
2026 Okuma Raporları
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,9bin okunma