Benim düşüncelerim...
2026 4. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 23:30
Pattadanak konuya girmek istiyorum. Yazarın ; ilk romanı 2023'te İtalya'da yayınlanmış ve 40'tan fazla dile çevrilmiş kendi ülkesinde bazı ödüller almış Türkiye'de yayın tarihi 2025. Postacı kadın yani Anna ;kuzeyden bir kadın kocası Carlo güneyden. Carlo'nun dayısından kalan araziler nedeniyle güneye taşınmak zorunda kalırlar. Anna çok sevdiği mesleği öğretmenliği bırakmak zorunda kalır. Kadro bulunmadığı için de kasabada öğretmenlik yapamaz. Carlo kendisine kalan arazide üzüm yetiştiriciliğine,devaminda şarap imalatına başlar .Anna Bu arada kasabadaki postacının ölümü nedeniyle postacılık ilanına başvurur ve kabul edilir, artık o kasabada sevgililere mektup taşıyan, savaştaki çocuklarından haber ileten bir postacıdır.Zamanla çok sevilir ama o her zaman yabancıdır. Anna o günün koşullarında 1934'ler İtalya'sında, kitap okuyan,gereksiz diyaloglardan uzak duran, kiliseye gitmeyen, pantolon giyen, faşist rejime karşı komünist partiyi destekleyen, güç durumdaki kadınlar için kadınlar evini oluşturan,güçlü bir karakterdir. O kasabada çok şeyler yaşandı, ben çok sevdim... Bu kış günlerinde okunacak sımsıcak bir roman isterseniz okuyun derim...( haa yazında okuyabilirsiniz:))herkese keyifli okumalar...
Postacı KadınFrancesca Giannone · Gutenberg Yayınları · 202532 okunma
@Pppapatya ne dersin sence de dağlardağlar çok güzel yazmamış mı, bi canım çekmedi değil, hadi el ele tutuşup okuyalım mı? 🥳🫶🏼 sonra o bize çay demler, biz de gider kitabı konuşuruz 💃🏻🤩
dağlar
@Pppapatya Çıtayı yükselltim galiba ama seversiniz yaa❤️🥴📚
Tamam ben yazın okuyayım 🌞😅kitabı ilk önerdiğinde sepete ekledim bile, hatta Anna anasınıfı öğretmeniymiş tüm bu detaylara bile bakmıştım ne gerek varsa 🤭Listeye alındı devrimci postacı kadın okunacak ✨😻🥹🍀📖💌📬👜Bak postacı geliyor selam veriyor 🥸🎶🥳
dağlar
DemetDemet Öyle filmler oluyor bazen geçmişi anlatarak😍😁 çok şarap içeceksin okurken çok karbonhidrat tüketeceksin🤪🍷🍷🥧🥧