25 YILLIK BİR EMEK
2026 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 00:00
Hayatını yalnızca yazarak kazanan (kaybeden ...) bir adamın 25 yıla yayarak yazdığı, "bir dünya klasiği olacak" iddiasıyla Türk Edebiyatı'na armağan ettiği romanı... Betimlemelerin çok yoğun olduğu bu romanda 30 civarı karakter olmasına rağmen, bölüm bölüm yazılmış olmasının da etkisiyle hepsi akılda kalıyor. Bu karakterlerin hepsi için "bize ayna oluyor" demek yanlış olur, zira farklı ve aykırı bir kalemi olan Bülent Akyürek, çok farklı karakterler de çıkarmış ortaya. İnsanın iç çekişmelerini, travmalarını, hayatın anlam veya anlamsızlığını, umut ve umutsuzluğu, nereden bakılması gerektiğini konu alan, en çok da dünyaya yayılan KİBİR hastalığı ve bu hastalığın sahibi olanlara karşı bir duruş gösterebilmeyi, yine bu hastaların kendi içlerinde nasıl bir acziyet içinde olduklarını anlatan bu romanda aynı zamanda insan ile hayvanı birbirinden ayıran şeylerin azaldığı ve hatta insanlığın öldüğü şu zamanda hayvanların insanları geçtiğine dair bir sitem de söz konusu... Bir dünya klasiği olur mu bilmiyorum ancak okuduğum onlarca dünya klasiğine istinaden naçizane fikrim; bunu hak ediyor ve tüm okurlara, bir hayatın büyük bir bölümünü verip emek harcanarak yazılan bu romanı okumalarını tavsiye ediyorum... **[[Kişisel Not]] [Galiba Bülent abiyi en çok gücün her şey olarak algılandığı, başaranın yüceldiği, başarısız olanın yok sayıldığı şu dönemde, en başarısız öğrencileri seçip onlara burs veren; "başarısız insanları da sahipsiz bırakamayız" diyen, kibir ve bencilliğe farklı bir duruşla savaş açan biri olduğu için, bazı görüşlerini aşırı bulsam bile çocukluğumdan beri çok seviyorum. Allah kendisine şifalar versin, her ne kadar "bir insanın değerinin bilinmesi için en azından bir kez ölmelidir" diyorsa bile inşallah bu romanının istediği başarıya ulaştığını ölmeden evvel hep birlikte görürüz.] **
Satılık AdamBülent Akyürek · Ketebe Yayınları · 2025151 okunma
1 +1'leme