·480 syf.····Okunma: 20 Ocak 2026 12:09 Hayatımda hiçbir anlamı olmadığı hissi veren, o kadar kötü yazıldığını düşündüğüm nadir kitaplardan...
Simdi kitabin başında neyin içine girdiğimizi bilmeden girip, olay örgüsü ilerlerken hicbir bağlantı kuramadığımiz, alakasız soru,konu ve olayların döndüğü; yer yer ve durmadan aynı Mavi gözleri ve aynı çelişkileri konu edinen duygu durumuyla ne yapacağını bilmeyen biri bas karakterimiz Maya..
Ama başına ne gelmiş; ailesi olmus. Tamam kötü gerçekten. Sonra babaannesi öldürülmüş evet bu da kötü. Onu öldürenle mecburi bir işbirliği baska hayatlar zarar görmesin diye. Kitap işte inanmamız lazım diye düşünürüz ama yani onu kabul etmek, ona birseyler hissetmek hemde hicbir şekilde tanımıyor, kendi turu bile değil.
Bana yazar fazla Alacakaranlik faniymis ve oradaki olaylari farkli harmanlayip biraz daha karanlık bir oyku çıkarmaya çalışmış ama başaramamış gibi geldi. Soguklarin sozde vampirlerin zenginligi, guzelligi, gizemliligi, cekim vs.. Kizkardes turu kişiler, ait olamama, durmadan geri bildirim veren duygu durumu. Tabii ki de başaramamış o ayrı. Bir Doruk bir Kumral istemesi bir ona ait bir ona ait hissetmesi. Hic gercek hayatla ilgili bir şey yaşamamışken bununla ilgili minik dönüşler çok alakasız olmus. Özellikle aile evlerini satıp tek katlı bir ev aldıklarını belirtip bir de evin merdivenlerinden inip kahvaltiya gelmesin Mayanın çok komikti bence.
Yüzümü buruşturup bitsin diye beklediğim alakasız kitaplardan. Yeğenim almisti bakalım ne okuyormuş dedim demeseymisim..