Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 20 Ocak 2026 18:10 Kaknusia ve Bahşı birbilerini seven iki gençtir. Aradaki zorlukları , engelleri aşıp evlenirler ama işler onların umdukları gibi gitmez. Kaderin onlar için başka planları vardır.
Başlarından geçen hazin bir kaza onları farklı yerlere sürüklese de birbirlerini unutamazlar, kavuşma umutlarını hiç yitirmezler. Yeni hayatlarında karşılarına onlara aşık olan İshak ve Gunala çıkar. Kesişen bu hayatlar birbirlerinin imtihanı olur.
Ancak zaman hızlıca ellerinden kayıp gider, kendi benliklerinde oradan oraya savrulup dururlar.
Kitap bir yandan aşk hikayesi anlatırken diğer yandan Sultan Ahmed caminin yapım aşamaları hakkında bilgiler de veriyor.(Tarihin olumlu olumsuz bütün yüküne boyun eğen Ayasofya' nın hemen karşısında mücevher gibi parlayan bir abide..s:243)
Roman, yalnızca iki insan arasındaki romantik ilişkiyi değil; aşkın anlamını, sadakati, kaderi ve insanın kendini bulma sürecini merkeze alıyor.
Geçmişte yaşanan aşk yıllar sonraki hayatlarına nasıl yön veriyor ? Seven mi sevilen mi?
Hikâye ilerledikçe aşk, bir duygudan çok bir sınav ve bir yolculuk hâline geliyor.
Bu hikayede benim kahramanım İshak oldu.Onun tutumunu, bekleyişini , aşkını daha çok sevdim.
İskender Pala romanlarını severek okuduğum bir yazar. Bu romanı da oldukça akıcı ve içtendi.Tavsiye ederim, mutlu okumalar.