·688 syf.····Okunma: 21 Ocak 2026 16:09 9/10
spoilersiz yazabilecegim cok bir sey o yuzden genel olarak bahsedecegim, bir bilim kurgu klasigi oldugundan zaten guzel olacagina emindim ki oyle de oldu. aslinda 10/10 da verilir ama keyfim 9 vermek istedi o yuzden puanin burada cok da onemi yok, kesinlikle okunmali. hem serinin 5 kitabi daha oldugu icin ileride neler yasanacagini da gormem gerek once mukemmel demeden. ama cok iyi ilerledi ve neredeyse 700 sayfalik bir kitap olmasina ragmen hicbir sayfasi azicik bile olsun sıkmadı. olaylarin islenisi ve sahnelerdeki gozlem yetenegi ayri bir keyif veriyor okurken. aslinda kitabin daha ilk sayfalarindan neredeyse bir suru spoiler aliyorsunuz ve neler olacagini okuyorsunuz gibi ama meraginiz biraz olsun eksilmiyor.
dune hakkinda yazimi agir ve okumasi uzun suruyor dendigini duydum ama tamamen sacmalik oldugunu rahatlikla soyleyebilirim. ben 2 gunde okudum, yazimi hic agir degil aksine cok akici ve anlasilir, icindeki terimler icin arkadaki sozluge bile bakmadim sozluk oldugunu fark etmemistim her sey kitabin icinde aciklaniyor zaten, hic sıkıcı da degil. eger normalde kitap okumayan biri dune unlu diye eline alip okumayi denerse tabii okuyamaz senin bunu okumak ne haddine zaten. okumak icin tereddutte kalanlar varsa, normalde biraz olsun kitap okuma duzeni olanlarin icin rahatlatayim kesinlikle okuyun pisman olmazsiniz, ozellikle bilim kurgu seviyorsaniz hic beklemeyin bile zaten.