Dün Kürtlere yapılan zulüm bugünün sorunlarını doğurdu.↘️Devlet İslâmsızların elindeyken Kürtlere öyle zulümler etti ki;
ABD işgali IŞİD radikalizmini doğurduğu gibi, Kemalist devlet zulmü de PKK terörünü doğurdu.
Bizim yaşımız yetmediği, Doğu'da olmadığımız için o korkunç günleri görmedik.
Ama anlatırlar ki;
Babalarının-kocalarının gözleri önünde gencecik gelinleri soyup tecavüz etmiş Allahsızlar.
JİTEM'in asit kuyularına attığı masum köylüler, jandarmanın zorla dışkı yedirdiği mazlum Müslüman Kürtler, işkenceler, tehditler..
Kendi hâlinde sarı öküzüyle toprağını süren dünyanın en sıradan insanlarına kadınlarının tecavüz çığlıklarını dinlettiler.
Babalarının, oğullarının işkenceler altında inleyişini izlettiler; gözleri önünde yavruları asit kuyularına atıldı,
Evlatlarının parçalarını topladılar..
Sonra bir kısmı bu kahredici acılara dayanamayıp intihar etti, bir kısmı karısının kızının intikamı için dağa çıktı.
PKK terörizmi böyle doğdu, böyle semirdi, bu zulümlerle beslenerek dehhameleşti, kangrenleşti.
Ne de balık hafızalı olduk;
Çok değil 40-50 yıl önce bunlar bizim ülkemizde, bizim babalarımızın-dedelerimizin gözleri önünde bu vatanda yaşandı.
Yetmedi;
Tüm bu vahşete rağmen dağa değil, ezana-kitaba sığınan mazlum Kürt ahali iki ateş altında kaldı.
Bir yanda Apoist haydutlar, diğer yanda Kemalist mankurtlar.
Biri dağdan, öbürü şehirden cendereye aldı gariban Kürt halkını.
Kayseri'deki Müslüman Türk evladı da şehit edildi, Yozgat'taki Türk civanı da.
Ama PKK'ya karşı en çok şehit yine Doğu illerinden, bağrı yanık Müslüman Kürt analarının evinden çıktı.
Mersin'deki Müslüman yörük ananın da canı yandı.
Ama Diyarbakır'daki Kürt ananın bir evladı dağa kaçırıldı, diğer evladı dağdakilerle çarpışırken şehit düştü.
Demem o ki; el-hak bu topraklarda Müslüman Türkler Kemalizmden çok çekti.
Ama Müslüman Kürtler hem Kemalizmden hem Apoizmden duble çekti, katmerli zulüm gördü.
İl il şehit sayısı istatistiklerine bakın.
En koyu renk Doğu'dan, Güneydoğu'dan çıkar.
En çok onlar kurban verdiler bu terör vahşetine.
Yakılan binlerce Kürt köyü..
"10 dakika içinde çıkmazsanız sizi de evinizle beraber yakarız!" denilerek,
Hayvanları içindeyken ahırları ateşe verilen;
Eşyaları, ekinleri gözleri önünde yakılan Kürt köylüler..
93'te Muş'un Vartinis köyünde evleriyle birlikte Öğüt ailesinden 7’si çocuk 9 kişiyi yakarak vahşîce katleden İslâmsız, kitapsız emir-komuta zinciri..
JİTEM tarafından Beyaz Toroslara bindirilip meçhullere karışan, bir daha kendilerinden haber alınamayan aile babaları..
Kaybolan hayatlar, geride kalan mahvolmuş travmatik masum çocuklar..
İnsan okumaya takat getiremiyor, bizim okuyamadığımızı o garibanlar yaşamışlar..
Şimdi tüm bu korkunç mezalimi irtikap edenler imansız kitapsız Kemalistler değilmiş gibi;
Müslüman Kürtleri yarım asırdır kriminalize eden,
Müslüman Türklere kardeşlerini azılı hasım belleten onlar değilmiş gibi;
Bu vatanı kaosla, anarşiyle, zulümle, çifte taraflı terörle yüz yıl geriye götüren onlar değilmiş gibi..
Yüzsüzce vatan-millet edebiyatı yapıyorlar hayâsızlar.
Ayşe Merve Yönet