···Okunma: 22 Ocak 2026 19:24 Takdim yazısında "Hırpalamadan silkeleyen, arındıran, tefekküre yönelten cümleler." diye belirtilmiş. Gerçekten de kitap böyle bir etki oluşturuyor.
Günümüz dünyasının dayattığı bireyselleşme, özfarkindalik,kendini kabullenme, kendine merhamet etme,ozguven vb kavramlar yeni nesil için henüz sürprizli heyecanlı ve anlamlı olabilir ancak 40 yaş civarı ve üzerinde olan yetişkinler için bu kavramlar eski öğrendiği merhamet ayıp toplumsal normlar günah fedakarlık işbirliği iş bölümü çalışkanlık ahlak gibi kavramlarla bir araya geldiği zaman kişiye getirdiği yalnızlık çaresizlik ve anlamsızlık duyguları ağır basıyor. İşte kitaptaki ana fikir
kişiyi Allah'ın kulu olma şerefi nedeniyle tek ve biricik olduğu yönünde desteklerken, yalnızlık ve özgürlüğün aslında kişiyi daha depresif daha mutsuz ve daha çaresiz bırakacağı noktasında yavaşça uyarıyor.
Bazı bölümler kısa öyküler şeklinde yazılmış bazı bölümler ise herhangi bir nesne üzerinden eski ile yeninin karşılaştırması şeklinde hazırlanmış. Yine bazı bölümlerde ise editör tarafından yazara bazı cümleler verilmiş ve 15 dakika içerisinde yazacağı bu metinlerin icinde bu cümlelerin mutlaka geçmesi istenmiş. Ben bu son seçenekteki hazırlanan metinlerin biraz zorlama olduğunu hocanın Özgün yazım metoduna balta vurduğunu gördüm.
Hem bölüm maçlarında farklı yazarlardan yapılan alıntıların hem de yazarın yazının ana fikrini belirttiği çoğunlukla son cümlelerinin kaliteli ve anlamlı olduğu fikrine vardım. Pek çok cümlenin altını çizdim. Bazı cümleler için uzun müddet düşündüm tefekkür ettim.
Kitap kısa bölümlerden oluştuğu için size herhangi bir konu hakkında uzun ve tahsilatlı bilgi vermiyor ama siz her gün bir bölüm okuyup o bölüm üzerinden düşünerek tefekküre vardığınızda Belki yeni okuma alanları açılıyor Belki yeni tartışma konuları yaratıyor belki de sessizce hayatınızda bazı davranışlarınızı ya da bakış açınızı değiştirmeye başlıyorsunuz.
Kitabı özellikle 40'lı yaşlarındaki Hanım kardeşlerime tefekkür davranışını artırmaları için ve genç kız kardeşlerime hayata biraz daha sakin bir yerden bakarak geleceklerini şekillendirmeleri için şiddetle öneririm.