···Okunma: 22 Ocak 2026 19:51 #TanaFrench psikolojik-gizem türünde yazdığı ilk romanı ile Edgar, Anthony, Macavity ve Barry en iyi ilk roman ödüllerini alan Amerikalı-İrlandalı polisiye yazarıdır.
Chicagolu polis memuru Cal Hooper'ın işinde ve özel hayatında yaşadığı hayalkırıklıklarından kurtulmak için emekliye ayrılıp İrlanda'nın Ardnakelty adlı kırsal bir köyüne taşınmasını ve burada yaşadıklarını anlatan #İzSürücü bağımsız ve tek kitaplık bir hikaye olarak yazılmış. Aldığı olumlu yorumlardan sonra yazar Avcı ve Bekçi adında devam kitaplarını da yazarak 3 kitaplık bir seri oluşturmuş ama sadece ilk kitabın çevirisi mevcut. Umarım devamı da gelir.
Küçük kasabaya yerleşen emekli polis Cal, halkın dikkatini çeker, özellikle geveze komşusu Mart Lavin ve 12 yaşında erkek gibi görünen Trey Reddy'nin.
Trey kaybolan abisi Brendan için Cal den yardım ister. Mart ise yoksul ve sorunlu bir aile olan Treylerden uzak durması için onu uyarır. Kendi kızı ile yaşadığı sorunları aşmak isteyen emekli polis Cal ise Trey'in yardım isteğine kayıtsız kalamaz ve kasabada küçük bir araştırma yapmak ister. Kasaba küçüktür ama hiç kimse Treyler hakkında konuşmak istemez.
Karakter analizlerinin derinlemesine yer verildiği, diyaloglar ve İrlanda'nın o kasvetli kış havasının betimlemeleri ile süslenen kurgu yavaş ilerleyen bir polisiye olay örgüsüne sahip. Aksiyona yer verilmeyen kurguda okuru ters köşe bir son beklemiyor ama adalet anlayışı biraz kafa karıştırıyor. Ahlaki bir son mu yoksa hak edilmiş bir ceza mı? Gerçekler ve adalet arayışında ödenen bedeller için bu kitap aklınızda olsun...
@ithakiyayinlari