Yeni Bir Okurun Gözünden 'Aslında Hayal'
2026 1. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 12:59
İlk defa Anı- Roman (otobiyografi) türünde bir eser okudum. Kitapların hep bir olay örgüsünün olması gerektiğini, kitabı okumak için ilgimi çeken bir olay akışının olmasını savunurdum. Ta ki bu kitabı okuyana kadar... Bu kitabı okurken sanki Kürşat Başar ile sohbet ediyormuş gibi hissettim. Bu hem yazarın dilinden hem de eserin türünden kaynaklanıyor. Bir kış günü pencere kenarında kahve içip sohbet havasında sayfalarda ilerlerken bir yandan da dönemin Türkiye'sine dair bilgiler öğrendim. Örneğin şimdilerde İstanbul'un en kalabalık yerlerinden olan Barbaros bulvarı ve Esentepe mahallesinde bir zamanlar yazarın kır çiçekleri toplaması veya Kıbrıs harekatı zamanında yaşananlar gibi. Kitap ilerledikçe yani Kürşat Bey'in hayatının ilerlediği dönemlerde bahsi geçen ünlüleri ve eserleri, eş zamanlı olarak araştırdım. Bir kısım ünlüyü tanısam da aşina olmadığım sanatçıları da ismen öğrenmiş oldum. Hayatının magazin yönüne ağırlık vermemiş olması yani daha çok mesleki hayatından ve düşüncelerinden bahsetmiş olması benim hoşuma gitti. İki günde beni hiç yormadan okuduğum ve gerçekten bana sohbet havasını hissettiren, belki de otobiyografi/ anı türünü bana sevdiren, bir eser oldu.
Aslında HayalKürşat Başar · Everest Yayınları · 2016256 okunma