Kendinizi geliştirmek icin degil kendinizi bulmak icin okuyun
2026 1. kitabı
Kendimi birinin mahremiyetini işgal etmis gibi hissettim. Hani bir defter bulursunuz sonra fark edersiniz ki bu bir günlük ve sanki o günlügü okuyormusum gibi bir his. Ki aslinda bir nevi rizasi alinarak yazarin gunlugunu okuyoruz diyebiliriz bu kitapta. Bundan aylar önce pembe fili düşünme kitabını okumuştum biraz onu anımsattı bana kitap. Ve şunu anliyorum başlık her seydir. Her iki kitapta cok satilanlarda ve önemli bir sebebi başlığı diyebiliriz. Kitapta yer yer o kadar aa bende böyle hissediyorum dediğiniz noktalar çıkacaktır. Zira ben bir cok yerin altini çizdim. Yorumlarda yazar fikirleri yüzünden linclenmis. Kadınları dis görünüşü yuzunden yargılıyor. Pick me davranışlarda bulunuyor vs. Ama zaten psikolojik sıkıntıları olan biri olarak yazıyor bu kitabı. Fikirlerinin arkasinda degil aksine bunlardan kurtulmak adina terapiye başvurma cesaretine sahip. Kitabı okurken kendinizi geliştirmek yerinize kendinizi bulmak amacı ile okusanız aslinda bu düşünceleriniz değişebilir. Okuması cok kolay bir gunde bitebilecek akıcı bir kitap. Sonda bizzat doktorun yorumunu okumak hoşuma gitti. Onunda ne düşündüğünü merak ediyordum. Fikrimce doktor ben olsam musade etmezdim sanırım bir ses kayıt cihazı ile seanslarimin kaydedilmesine. Zira kendisi de bu durumu yazarın ona söylemesinden sonra seanslarinda bazi değişiklikler olduğunu söylemiş. İşin özeti buyuk beklentiyle okunmaması gereken yazarimizin terabi sürecinden bahseden okunabilir bir kitap
Psikoloji
Ölmek İstiyorum ama Tteokbokki de Yemek İstiyorumBaek Se-hee · Nova Kitap · 20248,5bin okunma