2026 14. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2026 14:37
20 Yaşıma Mektup Doğan Kitap’ın 20. Yılına özel yazarlardan yirmi yaşlarına mektuplarını derlediği bir kitap. Öncelikle bu kitapla bir sürü yeni yazar tanıdım. Yeni yazarların üslubunu, hayal gücünü, yazım tarzını yani kalemini görmüş oluyoruz. Yabancı yazarların da mektupları var ama benim için öncelik Türk yazarlar tanımış olmak. Kitapta mektuplar 20li yaşlara yazıldığı için çoğu yazar derslerin karmaşıklığının sonu olduğunu göstererek bu yaşlarındaki sıkıntılarının son bulacağını söylüyor. Özellikle 20 yaşımda okuduğum için çok mutluyum çünkü benim için bir umut oldu. Hayatım nereye gidecek, hangi yolda yüreyeceğim, sorumluluklarım derken hepsinin son bulacağını ve hiçbir şeyin içinden çıkılamaz olmadığını yazarlar çok güzel anlatmış. Gençliklerine öğüt verip hayatın yaşanılabilir kılınması için sevginin ve adaletin ön planda olduğunu yazan yazarlar da vardı, öğüt vermeyip yine aynı şekilde hata yapa yapa bugüne gelmesini söyleyenler de. Ben çok beğendim iyiki okudum ve dediğim gibi iyiki yirmi yaşımda okudum bana örnek oldu, yeni yazarlar tanımamı sağladı. Kitabın tek kötü yanı tanıdığım yazarlarla kitap alma listemin artması oldu. Bence herkes okumalı.
20 Yaşıma MektupKolektif · Doğan Kitap · 20191,635 okunma
1 +1'leme