Şiirden/Çalıntı Şiir/İnceleme
2026 16. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2026 00:07
Hayır Didem abla hayır, ölmüş olamazsın. Hayır hayır, artık şiir yazmıyor olamazsın. Hayır, bu kitap bitmiş olamaz, olmamalı. Beni yalnız ve şiirsiz bırakamazsın. Bırakmamalısın. Sen mutsuz yanıma bakacak maviş annem olmalısın... Bense vücuduma şiirler saplıyorum durmadan Allah dayanabileceği kadar acı verirmiş insana demiştin Ben de kırık dökük şiirler bırakıyorum ardımda Bilirsin kağıt kesikleri yarışır can kesikleriyle Sense hayal kırıkları döküyordun gözlerinden ardınsıra Bir gün uzaklara gidersek, tut ki kaybolursak ve evden kaçarsak Ne dersin bulabilirler mi bizi bu kanlı yamalarla Yoksa korkarlar mı acımızdan konuşamayınca Olsun, deneriz, belki limon ağaçlarını anlatırız onlara Biz illegal bir yağmur kadar İzmirli Bodrum katı kızlarıyız İmparatorumuz yalnızlığımız Bazı zamanı saklamaya çalışan ipek mendiller kadar yaralı Ve yırtılmaktan yorgun renksiz grapon kağıtlarıyız Anlamayanlar için uyduruk birer şarkıyız. Biraz yürüsek geçer diye çıktığımız yolda Sokaklarda yalnız ağlayan defolu kelebekleriz Geceleri sabahtan önce ölümü bekleriz. Didem abla Senin gibi naif şiirler yazsın isterdim bir ablam olsa Benimkilere dargın Pollyanna ama sen konuşuyorsun bile onunla Hadi Ah'lar ağacından bir meyve koparalım Ve paylaşalım suskun güllerle Onur Can Özcan eşliğinde Bizim de protez ruhumuz güler belki de... Didem abla Bekler misin beni Pulbiber mahallesinde Ama acı serpmeyelim olur mu Hayatımızın üstünde uçan imkansız güvercinlere Tuzak düşlerimiz vardı hani uzak ülkelerde Didem abla Doğarken kaybettik Gölgesine razı fesleğen olma şansımızı Bilmem ki hangi günahımızın kefareti olarak Küflü bir küfe gibi taşıyoruz sırtımızda yaratılışımızı Ah ki seni de teslim etmeseydi bu dünya kansere Ama hep önce en güzel çiçekler koparılır değil mi Harabeye dönmüş dünya bahçesinde AH! Ah... (şiir kitaptan yani Didem ablanın ruhundan yani benim ruhumdan alıntılarla harmanlanmıştır. Kitabın kahramanları -şairler- hayatı hep yanlış ata oynayan ama sonra atlıkarıncalara binenlerdir. Beğenenler alkışlamasın ama beğenmeyenler ıslıklayabilir.)
Grapon KâğıtlarıDidem Madak · Metis Yayıncılık · 201217,6bin okunma
s.âye.
İlk kez bu tarzda bir inceleme(?) yazdım. Benim için en özel şiirler arasına girdi sanırım. Belki de, evet öyle, haksız kazancım.
s.âye.
Kitabı okursanız eğer okuduktan sonra incelemeyi bir kez daha okuyun ki onun sesini çalmış gibi olmayayım, o zaman daha iyi anlarsınız :)
Cok ilginc ama cok hos bir inceleme🥹
s.âye.
Yaa çok teşekkür ederim 💓 inceleme demeye bin şahit ister ama bu kez de böyle oldu :)