·190 syf.····Okunma: 26 Ocak 2026 22:11 Hem kendi zamanını hem bizim zamanımızı çaldığı için yazara kızıyorum. Keşke bu kitabı okumak yerine saatlerce gözlerimi tavan dikip boş boş uzansaydım.
Kitapla ilgili okuduğum yorumlarda yerlere göklere sığdırılmamış olduğunu şaşırarak gördüm. Ben beğenmedim, hatta okumaktan soğutur insanı maalesef o kadar nefret ettim diyebilirim. Bunu gönül rahatlığı ile söylerim.
Yazarın psikolojik tahlilleri müthişmiş de efendim küçücük hareketlerden ne anlamlar çıkarılmışmış da. Siz hiç Dostoyevski okudunuz mu? Oğuz Atay ya da? Ya siz çok muhteşem beyinlere sahipsiniz ya da ben işlevsizim. Her şeyi beğenmek zorunda değilsiniz okudunuz diye ama siz bilirsiniz.
Yahu tamam ama yazarın görevi nedir? Neyi anlattığından ziyade nasıl anlattığı diyoruz ya hep hani. Bu kitapta ikinci dünya savaşının sıkıntıları mı anlatılmış iki pedofili mi anlatılmış sapkınlıkların neresinden tutulmuş hiç kitabın içine giremediğimden sanırım olmadı, bana geçmedi. Markus de Sade bile okudum ve çok beğendiğim cümleleri kitapları var. Ama bu sapkın anlatılamamış yazılamamış olanlardan.