2026 8. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 03:44
Kemal Sayar, yazar kimliğinin yanı sıra bir psikiyatri hekimi. Bu da Kendi Işığına Yürü’yü yalnızca bir deneme değil, aynı zamanda güçlü bir psikolojik yol haritası haline getiriyor. Kitap baştan sona altı çizilesi cümlelerle dolu. Öyle ki okudukça bereketleniyor bu cümleler… Ya da belki ben kitabı erken bitirmek istemedim. Sayar, okuru yormadan ama derinleştirerek, kendi iç dünyasının arayışına çıkarıyor. Umut aşılayan özlü sözleriyle, insanın yolunu yeniden düşünmesine alan açıyor. “Hepimiz dünyadan aldıklarımızla bir şey olduğumuzu sanıyoruz, halbuki tam tersine dünyaya verdiklerimizle bir şey oluyoruz.” (Syf. 203) Hayatta bazen bir insan, bazen bir kitap dokunur insana. Asıl mesele, ruha dokunabilmesi… İnsanı kendisiyle yüzleştirebilmesi. Hepimizin zor zamanları var. Mühim olan, o karanlıkta bir ışık yakabilmek ve onunla yolumuza devam edebilmek. Yazarın dediği gibi: “Etrafı zifiri bir karanlık kapladığında sakın korkma. Kendi ışığına yürü.” Bu kitap; umut, aydınlanma ve içsel cesaret arayan herkes için güçlü bir rehber. Yavaşlatan, düşündüren ve iyi gelen bir yolculuk.
Kendi Işığına YürüM. Kemal Sayar · Kapı Yayınları · 2023626 okunma