Okurken beni heyecanlandıran bir kitap oldu!
Özsaygı üzerine okuyacağınız kapsamlı bir kitapla geldim. Okudukça katmanlaşan çokça altını çizdiğim bir kitap oldu. Yazar özsaygıya bilincin bağışıklık sistemi olarak bakıyor ve bu bakış açısı benim çok hoşuma gitti. Öz saygı ne kadar iyiyse psikolojik sağlamlık da o oranda artar. Kişi zorluklarla baş etme gücüne inanır, mutlu olmaya layık olduğunu bilir ve bunu hareketleriyle şekillendirir.
Özsaygının altı prensibi olarak bahsettiği şeyler şunlar; bilinçli yaşama, öz kabul, öz sorumluluk, kendini ortaya koyma, amaçlı yaşama, kişisel bütünlük. Bu altı prensibi her bölümde ayrı ayrı ele almış incelemiş ve bölüm sonlarında cümle tamamlama egzersizleri (ödevleri) vermiş. Kitabın en ayırt edici yanı bu oldu benim için. Ve bu cümle tamamlama egzersizini yapmaya başladım gerçekten çok keyifli ve bi o kadar disiplin isteyen bir durum. Yazar bu cümle tamamlama egzersizlerini danışanların da çokça faydasını gördüğünü söylemiş (bende deniyorum bakalım nasıl olacak sonuç) Onun haricinde çocuğun özsaygısı nasıl beslenir, okullarda ve iş hayatında özsaygı nasıl olmalı gibi konulara da değinmiş.
Gerçekten kendiniz hakkında bilinçlenmek istiyorsanız özsaygınızı geliştirmek istiyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun derim.