"Kızım olmadan asla... Bu sadece bir kitap adı değil, bir annenin dünyaya meydan okuma biçimiydi."
Merhaba dostlar sizleri gerçek bir hayat hikayesi olan Betty Mahmudi'nin "Kızım Olmadan Asla" kitabıyla selamlıyorum..
Bir annenin neleri göze alabileceğini görmek istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız. Betty’nin kızı Mahtob için verdiği o amansız mücadele, sayfaları çevirirken nefesimi kesti. Bir kültürün içinde hapsolmak, güvenilen birinin bir anda yabancıya dönüşmesi ve umudun asla tükenmeyişi..
Okurken sadece bir kadının kaçışına değil, bir annenin ''KIZIM OLMADAN ASLA'' deyişindeki o sarsılmaz iradeye şahitlik ettim. Etkisinden uzun süre çıkamayacağım bir gerçek hayat hikayesi..
Kitaba notum 8/10
Burası bir hapishane değildi; ama ben bir mahkumdum..
Kendi evimde, en güvendiğim insanın yanında bir yabancıya dönüşmüştüm..
Özgürlük, üzerine güneş doğana kadar ne kadar karanlıkta olduğunuzu fark etmediğiniz bir şeymiş..
Kaçmak sadece bir yolculuk değil, bir insanın ruhunu geri kazanma savaşıydı..
Umut, bazen sadece bir kapının aralık kalmasıdır..
Eğer ölürsem, en azından denediğimi bilerek öleceğim. Ama kızımı burada, bu karanlıkta bırakarak gitmeyeceğim..
#kızımolmadanasla #bettymahmudi #yakamozyayınları #beyceli #kitaplarındünyası #kitapalıntıları #ocakokumalarım #okudumbi̇tti̇