·216 syf.····Okunma: 28 Ocak 2026 00:22 Sevgili Ayfer Tunç kaleminden okuduğum ikinci kitap. İlki: Aşıklar Delidir ya da Yazı Tura
İlk kitabı okuyalı epey oluyor ve zorlandığımı hatırlıyorum. Bu kitapsa tam tersi oldu. Okumadan önce etkileneceğimi biliyordum ama bu kadar etkileneceğimi bilmiyordum doğrusu. Taşrada, ailesinin yükü çocuk yaşta sırtına binmiş, mahalle baskısını her anlamda hissetmiş ama özgür kaldıktan sonra kendince hepsine payına düşeni vermiş bir kız kurusunun hikayesi. Başlarda epey dokunaklı bir hikayesi olan kızımızın aklıyla hayatını nasıl tersine çevirdiğine tanık oluyoruz. Açıkça söylemem gerekirse en sevdiğim karakter Kuru Kız olurken enn sevdiğim bölüm onun insanları kandırdığı bölümler oldu. Herkesin mahallesinde böyle kuru kızlar vardır bence dikkatli olun.
Kitabın yazımına gelirsek betimlemeler, anlatı şekli o kadar hoşuma gitti ki sadece hikaye değil yazarımızın dili de beni kitaba bağladı. Hatta bu sene daha çok Ayfer Tunç okumak isterim mümkünse, teşekkürler efenimm