2026 16. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 00:00
"Ben Saye . Kırklı yaşlarda onkoloji servisi kan almada çalışan bir hemşireyim. Bir oğlum var o da farklı şehirde okuyor. Bu hayatta yalnızım diyebilirim. Öyle sosyal bir hayatım da yok. Müstakil , bahçeli bir evde yaşıyorum. Bahçemde farklı olarak bir tekne var, evet yanlış duymadınız bir tekne . Bugün canım cam bardakta çay içmek istedi. Karton bardakta içmekten zevk almıyorum. İşyerinin karşısında bir yere gittim. Çayımı her zamanki gibi tek başıma içerken tartışma çıktı İki adam tartışırken bitti bıçak çekti. Bir kadın cesur bir şekilde bu adamları ayırmak için aralarına girdi. Hem dikkatimi çekti bu kadın. Sonrasında nereye gittiğini görmedim kadını. Bu kadın beni çok etkilemişti. Tesadüf eseri tekrar karşılaştığınızda benim kiracım olacağını bilmiyordum. Küçük, güneş görmeyen ve penceresiz odamı kiraladı. Paraya ihtiyacım vardı ancak o neden böyle bir odayı kiralamak istedi bilmiyorum Asıl garip olan ise benden istedikleriydi..." Bu gizemli kadın neler istemiş olabilir ki ... İşyerleri normal birinin isteyeceği şeyler değil. Onun istekleri gibi sorgulamadan Saye'nin kabul etmesi de garip , hele yaşadıkları... Saye'nin tek düze yaşamına renk mi getirdi yoksa hayatını daha çok karıştırdı mı??? Bunu da okuyarak öğreniyoruz! Tülay Güzeler'in yeni kitabı #fosilağacı farklı konusu, yazarın kendine has üslubu ile yine çok sevdiklerim arasına girdi. Yazar okuyucuyu bağlamayı biliyor. Hemşire Saye'nin anlatımı ile okuduğumuz kitapta olaylar kadar karakterlerin psikolojik profilleri de ön planda. Normalin dışında çıkan yaşanılanlar karakterlerin de normalden farklı olması ile garipsenmiyor. Aksine sakin anlatım ile olaylar birleşince sanki hayatın normal akışı olarak hissediliyor. Belki yaşanılanlara Saye'nin ver/me/diği tepkiler yüzünden. Okurken canlı bir şekilde tüm sahneler zihinde canlanıyor. Özellikle de tekne ve toprak... Farklı bir okuma isteyenlere tavsiyemdir. Her Ay Okuyanlar Kulübü
Fosil AğacıTülay Güzeler · Yitik Ülke Yayınları · 20257 okunma