2026 5. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 20:33
İngiliz sömürgeciliği albomundan bir kare... Kitap Kaptan Marlow'un dilinden anlatılıyor. Misyoner, denizci , kaşif ve.s sömürgecilerin afrikalıları insan gibi kabul etmemesini tasvir ediyor. Yer- yer Marlow' un galiba onlar da "bizim gibi insan" diye iç geçirmesi dışında.. Bir karakterimiz daha var ki , kitabın 3te 2'de yarı insan yarı hayal izlenimi veriyor. Marlow'la beraber acaba o nasıl biri diye düşünüyoruz. Sona yakın Harry Potterdeki( adı lazım değil) Voldemort gibi ortaya çıkıyor. Karakterle bir sedyede saçma bir kaç diyalogla tanışma ve vedalaşma aşamasını aştıktan sonra ölüyor. Bay Curts diye dillerden düşmeyen hastalıklı derecede kendine aşık bir adam aslında. Etrafındaki herkes ona hayran. Afrikalıları kendisine tapındırmış falan. Hadi diyorsun bu Marlow daha aklı selim biri o görmüştür onun gerçek yüzünü. O da yeterli aydınlanma yaşamıyor. Curts'un sözlüsüyle Curts'u azizmiş , ilahi varlıkmış gibi yad ediyorlar. Bu tarz kitapları okuduktan sonra diyorum ki " ee yazarın burda vermek istediği ana mesele ne?"
Karanlığın YüreğiJoseph Conrad · Can Yayınları · 20115,5bin okunma