·%31 (120/384 syf.)·
Herkese merhaba. Sizlere ‘Kör’ romanından bahsedeceğim. Yaklaşık 6 yıldır kitaplığımda bulunan , gerek konusu gerek kapak tasarımı ile ilgimi çekmeyi başaran bu kitabı büyük bir hevesle almıştım ancak okuyabilmem şimdiyi buldu. Bunca heves ve heyecanımı karşıladı mı ? Hayır. Kitapta biraz gizem ve farklı bir şey bekliyordum sanırım. Ana karakterimizin kör oluşu ve herkesi – yaklaşık 20 karakterden fazla kişi var ve 7 kardeşler - kokusuna göre detaylı anlatması , görüsünü kaybetmesine dair dönüp dolaşan üzücü düşünceleri… Ne yazık ki beni boğdu. Aslında sabırsız biri değilimdir ancak bu kitapta okumayı sürdürmem için ilgimi çeken bir şey yoktu. Bir de kasabada sosyal ve yetenekli olmasıyla göz önünde bulunan bir genç kız ölü bulunuyor. Bu gizemin aydınlatılacağını ya da aydınlatılması için girişimde bulunulacağını ummuştum ancak bu da olmayınca kitap merak uyandıramadı ve yazarın yarattığı evrendeki kokuları ve dialogları içeriyor oluşuyla kaldı. “On beş yaşında ve artık kör bir kız olan Emma, hayatın yaşamaya değip değmediğini anlamak için arkadaşının başına gelenleri çözmek zorundadır.” Arka kapakta bulunan bu cümleyi okuduğumda çok meraklanmış da olsam beklentimi karşılamadı. 130. sayfasında kitabı bırakmak durumunda kaldım. Bir de duyumuzun herhangi birini kaybetmeyi düşünmek bile bizler için korkunç ve güç görünürken sanırım bu kitabı okumak bana yük oldu. Önerdiğim bir kitap değil. Kitaplarla kalın, sağlıkla kalın. KörKör Rachel DeWoskinRachel DeWoskin
KörRachel DeWoskin · Pegasus Yayınları · 2017107 okunma