2026 1. kitabı
Yoğun duygular içerisindeyim :) Yaşattığını yaşadı Aziz Bey. Ama buna rağmen böyle bir sona layık değildi. Yazarın kaleminden okuduğum ilk kitap ve gayet akıcı. Kitapta eleştirilecek hiçbir şey göremiyorum aksine büyük bir övgüyü hakediyor. Yazarın üslübu, olayların hissiyatı, sayfaların azlığı duyguların yoğunluğu...Satırlar arası o güzel şarkı sözlerinin her biri beni benden aldı. "Güneşten ağır ağır gölgeye geçilir gibi, pek de anlamadan akşam olur gibi,ışıklı,neşeli bir yüzfen kederlere geçti Aziz Bey. Kederli bir mazisi oldu. Burnu havada, başı dikti hep. Başka türlü yaşamayı beceremediyse de, o gece Haliç'in kirli sularına bakarken anladı ki aslında hep öyle sanmış. Oysa şiddetle yanılmış. Ve yine anladı ki hayatı tümüyle yanılgıymış." (Bu paragraf kitap bittikten sonra mana buluyor.) "Buna benzer bir hale ömrünün sonunda bir kez daha düştü Aziz Bey. O zamanda uyumak ve uyandığında hayatının acı veren o safhasının hiç olmamış olduğunu görmek istemişti. Ömrünü pişmanlıkların damgaladığı bir yığın insan gibi.." "Yine hicran ile gün bitti, güneş battı gönül Yazık, ümit seni bir gün daha aldattı gönül" "Aslında halinin perişanlığının farkındaydı da, pek aldırış etmiyordu. Bu zavallı halini yabancılığının bir gereğiymiş gibi kabullenmişti." "Ağır ağır yürüyor, kendi diline hasret kaldığı için gözüne ilişen bütün tabelaları iştahla okuyor, gözünde tüten şehrini içine çekiyordu." "... ama bunu anlatamamış olmanın acısını duyuyordu." "... içinde birikenlerden hiç değilse birkaç cümle anlatabileceği, kendisini can kulağıyla dinleyecek birini arıyordu." "Dil yaresini andıracak yare bulunmaz Dünyada gönül yaresine çare bulunmaz." "Aşkımın ilk baharı, ilk heyecanım benim Sevgilim, iki gözüm, biricik canım benim." "Değerini geç anladığı bu varlığı kaybetmekten çok korkuyordu." "Sevmek için zaman bulamamış, daha doğrusu hiç aramamıştı." "Gecenin matemini aşkıma örtüp sarayım Gittin artık seni ben nerde bulup yalvarayım Şimdi ben tıpkı şifasız kanayan bir yarayım Gittin artık seni ben nerede bulup yalvarayım." "Kalbim yine üzgün seni andım derinden Geçtim yine dün eski hazan bahçelerinden."
Aziz Bey HadisesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 202416,7bin okunma