·%55 (70/127 syf.)··
Azerbaycan'dan kitap kurdu dostum, kitaplarımı yeniden düzenlememde desteği olan, beni kitaplarıma sil baştan özüne sadık kalarak yeniden kurgulamaya teşvik eden Kitabsever teşekkür ederim. İnsan, yaşamın katlanılmaz ağırlığı karşısında daima bir sığınak arar. Bu sığınak, kimi zaman Nietzsche'nin dediği gibi, "Hakikat yüzünden ölmemek için var olan sanat" olabilir. Ancak ben, sanatın aynı zamanda "Hakikat ile yaşamayı öğrenmek için" var olduğuna inanıyorum. Zira Ernesto Renan'ın belirttiği gibi, "Hakikat, oldukça üzücü de olabilir. Deniz KızıDeniz Kızı adı altında toplanan bu on öykü, o üzücü hakikatlerle yüzleşen ruhların sesidir. Her hikâye, bir masalın evrensel ağırlığını taşır: Kimi zaman bir canavarı kendi elleriyle büyüten bir kurbanın dramı, kimi zaman karşılıksız bir aşkın sessiz vedası kimi zaman da kayıp ve yasın içe çöküşüdür. Bu masallar, dengeyi kendi elleriyle bozan karakterlerin, o yıkımın ardından bir umut ışığı arayışını anlatır. Ve her şey bittiğinde, krizin ardından geriye kalan tek sığınağın, kendi içimizde yeşerttiğimiz o saklı bahçe olduğunu fısıldar.
Deniz KızıEngin Aşkın · Serüven Yayınevi · 202543 okunma