Kötü Kadın İmgesi
2026 5. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2026 16:12
Merhaba Mürebbiyelik mesleği… Ben çocukken ne kadar da kıymetli görünürdü gözüme. Bir evin çocuklarını yani geleceğini yetiştirmek üzere onları bir kişiye emanet etmek… Bu önemli olduğu kadar zor da bir mevzu. Kitap bu meslek üzerinden kötü niyetli ve habis nir kadının bir aileyi nasıl bitirdiğini anlatıyor. Bakıyoruz Anjel’e, o ne kadar suçlu? Paris’in varoşunda doğmuş bir Fille Publique, ya da bizim deyişle bir fahişeden doğmuş bir p*ç. Hayatı ucuz ortamlarda geçmiş. Eğitim alamamış. Hiç istemediği bir iş olan Fahişelikte kendini zorla bulmuş. Buradan çıkışı da yine bu yol üzerinden arıyor. Bir nevi su çatlağını bulmaya çalışıyor. Yazar iyi bir sile sahip ama beyazı çok beyaz siyahı çok siyah olarak sunuyor. Halbuki hayat grilerden meydana gelir. Kitapta kadınların tümü bir günah abidesi. Erkeklerimiz ise aptallık üzerine yarışan tipler. Keşke biraz da Angel’in gözünden onu anlayabileceğimiz bir şekilde anlatsaydı hikayeyi. En azından onun gözünden mentalitesinden anlayamaya çalışsaydık olanları. Evin başı Dehri. Kendisi okumuş bilgili gibi gözükse de aslında eşşeğin biri. Hani derler ya ne kadar okusan da eşeklik baki kalır. Tam öyle bir adam. Fen, siyaset, toplum bilimleri… Her alanda bilgisi olsa da aslında iç ruhunda tam bir narsist, gücünü hunharca kullanmayı ve bu güçle insanları ezmeyi çok seviyor. Yeri geliyor orada olduklarını bilse de saçma sapan bir mevzudan dolayı yeni tanıdığı birine hava atmak için kendi ailesinden en yakınlarını asker gibi karşısına dikip 1 saat bekletiyor. O adam ki kendisi aslında tüm bu olanların suçlusudur. Kambur ise benim favori karakterim. Bir insan nasıl kaypak ve çıkarcı olur. Nasıl kendi onurunu gözetmeden taraf değiştirir. İşte bu karakter aslında bu kitabın en önemli karakteridir. Çünkü insan oğlunu tertemiz şekilde yansıtır.
MürebbiyeHüseyin Rahmi Gürpınar · Kızıl Panda · 202111,2bin okunma