𝙂𝙤̈𝙗𝙚𝙠𝙡𝙞t𝙚𝙥𝙚'𝙣𝙞𝙣 𝙆𝙖𝙮ı𝙥 𝙈𝙪̈𝙝𝙧𝙪̈
Herkese Merhabalar...
Sizlere severek okuduğum yepyeni bir kitap ile geldim.
Göbeklitepe'yi kurgu edinen kitapları severim.
Tabi bu yazarın kalemini, aslına ne kadar yakın gittiğine, seçtiği karakterlere ve olay akışına göre değişir.
Bu Kitapta hepsi dozunda ve güzeldi.
Başlarda biraz tekrara düşüyor gibi olsa da hız kazanıp, konuya geçilip, gizem ve bir parça da aksiyon ve tabi ki de aşk katılınca benim için leziz bir okuma olmuş oldu.
Yazarımız kurguyu güzel adapte etmiş sonlara doğru verilen mesajlar konuyu bağlama şeklini de oldukça sevdim.
Her ne kadar devam edecek yazmıyor olsa da konunun akışı ve bitişi itibari ile açık kapı kalmış.
Umut ediyorum ki devamı gelir ve okuruz.
Mahir Kara başarılı bir akademisyendir.
Her şeyi bilime dayalı olarak çözer ve ona inanır.
Esma Çınar başarılı Mısır hiyeroglif uzmanıdır.
Daha çok kalbi ile çözüp her şeyin bilime dayanmadığını savunur.
Kısa süren bir ilişkileri olur.
Ama bu çatışma sonrası ayrılırlar.
Mahir yeni görevi için Harput'a gelirken Esma Mısır'da kalır.
İkisinin yolunun tekrar kesişmesi ile yine meslekleri ve savundukları gerçekler ile olacaktır.
Mahir bir sahaf dükkanı ziyaretinde bulduğu kitap ve görüştüğü kişiler ile ki bu kişilerin varlığı, yokluğu dahil bir muammadır bulduğu ipuçları ile Esma'dan yardım ister.
İki eski sevgili şimdi bir araya gelir ama buldukları şeyler ise yalnız onların hayatını değil insanlığın da hayatını tehlikeye atacak izlerdir.
Onların yapmak istediği başka, onlardan istenen başkadır.
Tarihin akışını değiştirecek bu sırrı çözüp her şeyi kaldığı yerden devam ettirebilecekler mi dersiniz?
Ben biliyorum ama siz okumadan bilemezsiniz.
Kitap sizi bekliyor.
Biz bu kitabı cancağızım Derya KÖSEDAĞ ile birlikte okuduk. Üzerine tabi ki sohbetimizi yaptık.
Yine takıldığımız noktalar aynı oldu.
Yine ikimiz de sevdik ve devamını da tabi ki bekliyoruz. İyi ki birlikte okuduk bebek nice kitaplara olsun.
#göbeklitepeninkayıpmührü #seldacacomments #vuslatınkitapkurtları #reklam değildir.