·448 syf.····Okunma: 31 Ocak 2026 00:00 Lila, İtalyan mafya ailesinin en küçük çocuğu ve tek kızı. Güzelliği herkesi etkiliyor. Ancak zekası bir çocuğun zekasından farksız. Söylenen, herkesin bildiği şekliyle böyle. Aslında sadece sağır ama çocukken yanlış tanı konduğu için gelişimi biraz yavaş olmuş. Annesi yine çocukken durumu fark ediyor elbette. Kocası ve diğer çocukları dahil kimseye söylemiyor. Kızını mafya içi bir evlilikten koruyup kendine saklamak gibi bir yaklaşımla büyütüyor. Lila da annesine güvenip zeka geriliği varmış gibi davranıyor.
Tienan ise Rus mafyasına karşı intikam ateşiyle yanıp tutuşan bir İrlandalı. Lila tecavüze uğrayıp hamile kalınca ailesi hem onu, hem kendi isimlerini korumak hem de bunu yapanı bulup cezalandırması karşılığında Tienan ile bir anlaşma yapıyor ve ikisi evleniyor.
Kitabın başında Lila'nın durumu ilgimi çekti. Ancak Tienan Lila'nın durumunu öğrendikten sonra sıradan bir LJ Shen kitabına döndü. Lila'nın uyum sağlama süreci neredeyse hiç olmadı. Babası ve abileri kardeşlerinin aslında akıllı olmasını çok kolay kabullendi. Annesine karşı tepki çok hafifti. Sonra olay babaya döndü zaten de neyse.
LJ Shen'in yabancıların gönlünde büyük bir yeri var. Kitabın neredeyse hiç kötü yorumu yok. Kitabı eleştirenler de yeni evlendiklerinde Tienan'ın başka biriyle yatmasına yani aldatmasına takılmış. Takılmışlar takılmasına da kendilerine sizce o sahnedeki asıl sorun aldatmak mıydı diye sormak isterim. Kağıt üzerinde bir evlilik yapmışlar. Tienan, Lila'nın 6 yaşında bir çocuktan farksız engelli biri olduğunu düşünüyor ve bu yüzden hiçbir zaman cinsel ilişkileri, gerçek bir evlilikleri olmayacak sanıyor. Ahlak abidesi olmadığı zaten ortada olan Tienan'ın başka bir kadınla birlikte olması değil de bunu yaparken kimi düşündüğü sorun olmalıydı sanki hani. Ama yok, bundan bahseden görmedim. Bahsetmedikleri için de iğrenmedikleri çıkarımını yapıyorum. Kitap teması seçer gibi ahlaki yargı kalıpları seçiyorlar. Muhakeme yok.
Bir de bu vahşeti romantize etme olayı bana işlemiyor. Karakterin kararlılığını ve acımasızlığını anlatmak için gözünü oymak nedir? O gözü saklamak nasıl romantizm fsdfsd