2026 2. kitabı
Tory ve Darcy birbirlerine arka çıkan, her düştüklerinde başkasından yardım almadan ayağa kalkan ikiz kız kardeştir. Sıradan geçen hayatlarında büyük bir gerçekle başbaşa kalırlar; onlara kalan bir miras olacaktır. Bilmedikleri, kuralların olmadığı, zorbalığın kol gezdiği -bu konuda ilk kez bu derece ağır şeylere maruz kalınan bir kitap okuyorum- ve kızlarımızın kendi güçlerini gelinen evrende keşfettikleri bir sürece giriyoruz. Okur buradaki asıl ayrıntı şu; burçlara göre işlenen bir sistem var. Güçlüysen zayıfı ez mantalitesi mevcut. Dört elementi kullanabilen kimse yok. Bunlar neler? Ateş, su, toprak ve hava; bu dörtlemi hatırladık mı? Birçok hikâyeye ev sahipliği yapmış ana tema bu elementler. Diyeceksiniz ki; biz bu temayı işleyen çok kitap ve film okuyup izledik. Orada dur(!) elbette bir fark olacak. Bu kızlar akademinin varislerine rakip olabilecek seviyeye gelecekler. Çünkü bu dört elementi aynı anda kontrolünü sağlayarak kullanılabilmeleri onları kademe olarak bambaşka bir statüye atlatacak. İşte burada varislerin kızlarımıza bir takım zorbalıklarını da okuyor olacağız. Bu sıradan kötü karakterlerin yapacakları davranışlar da olmayacak. Şimdi asıl can alıcı nokta elbette burası değil. Bunu söylemek yerine kesinlikle şans vermenizi yeğlerim. Zira bir spoiler yemek bence giriş kitabının aurasını bozabilir. O yüzden burada keseceğim. Beklenti olarak dünyaca ünlenmiş ve yurtdışında hakikaten çok büyük bir kitleye ulaşmış bu serinin ilk kitabına fazla yükselmenizi tavsiye etmem. Çünkü asıl olayları bana göre serinin ikinci kitabında göreceğiz. Övgü kısmına gelirsek; arkadaş bu nasıl bir ince işçiliktir? Aslı, herkesi tanıyorsun övme boşuna diyenler size iki kelamım var. İnanın elinize aldığınız bu kitapta gerek çizimi, gerek çevirisi ve gerekse edisyonu tam bir
Fantastik
UyanışSusanne Valenti · Olimpos Yayınları · 2025338 okunma