2026 16. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2026 21:42
Herkese merhaba #cevizinseçkisi şubat ayında konseptimiz hayvanlı kitaplardı. Kapağında hayvan olan kitapları okuduk ben de bu grup için #catpower seçtim kedileri seven hayatında en az 1 kedisi olan veya kedi sahiplenmeyi düşünenler için bu kitap tek kelimeyle mükemmel. ben hayatımda ceviz ve edgar olmaksızın kendimi düşünemiyorum. ve tabi ki annemde duran arwen. kendim de bir kedi davranış uzmanıyım. o yüzden kitabın içeriği benim için tanıdıktı. birçok davranış uzmanı ve veteriner hekimin görüşleri yayınları da kitabın merkezinde çünkü. yazarlar ulrica ve carina, kendi hayatlarına giren kedilerin etkilerini bölüm aralarında anlatmalarının yanı sıra çeşitli uzmanlarla da röportaj yaparak bu kitabı hazırlamışlar. anlatım düz yazı şeklinde röportajlar sentezlenip sunulmuş. danıştıkları kişiler arasında bilim insanları, psikologlar, spiritüalistler, din adamları vb yer alıyor. alıntılar ve açıklamalar kaynakçasıyla veriliyor ve bilimsel makaleler de kitabın sonunda verilmiş. bu anlamda daha geniş araştırma yapmak isteyenler için güzel bir fırsat doğuyor. ben mesleğim dolayısıyla bahsedilen makaleleri okumuştum burada karşılaşmak bana da güzel sürpriz oldu. kitap danışılan insanlardan elde edilen bilgilerle, kedilerin insan ruhuna ve yaşamına adapte hayvanlar olup birçok yararları olduğundan ve onları diğer petlerden ayıran kısımlara değiniyor. benzeri kitapları denemeleri ve araştırmaları oldukça sıkıcı bulsam da bu kitabın düzeni ve okura ulaşma şeklini çok sevdim. kesinlikle tavsiye ediyorum. okurken etrafınızda kedi bulundurmanızı öneririm
Cat PowerUlrica Norberg · Koridor Yayıncılık · 202524 okunma